Fra OBOS til sølvtøy i Bergen

303

(Brann – Sarpsborg 08 2-1) Etter det som har vært en fantastisk sesong i vest, sikret Brann sølvet foran et fullsatt Brann stadion i årets siste serierunde.

Rødtrøyene hadde full kontroll hjemme mot Sarpsborg og 2. plassen var i realiteten aldri truet etter at Tromsø i tillegg kjørte over Odd og vant sin kamp 3-1. Det bare ett år etter at trener Lars-Arne Nilsen førte bergenserne opp fra OBOS-ligaen.

Allerede etter 18 minutter sendte Jakob Orlov hjemmelaget i føringen og derfra og ut var det tydelig at østfoldingene nærmest hadde gått i feriemodus. Like før pause slurvet nemlig midtstopper Sigurd Rosted noe voldsomt med en klarering, som til slutt havnet i beina på Gilli Rolantsson. Færøyværingen tok seg god tid og sendte Brann i garderoben med 2-0 til pause.

Sarpsborg 08 presset noe mer i 2. omgang, men var totalt sett for slurvete på den siste tredelen til å skape allverden. På overtid kom imidlertid reduseringen etter en grov feilvurdering av årets keeper i Tippeligaen, Piotr Leciejewski, og Patrick Mortensen fikk en enkel oppgave med å heade ballen kontrollert i målet bak en forfjamset polakk. Mer maktet ikke blåtrøyene å skape, men endte tross tapet, på en historisk 6. plass i årets sesong.