RBK melder seg på i kampen mot mobbing

353

Rosenborg-spillerne var på besøk på Brundalen skole for å snakke om mobbing.

Som et ledd i et prosjekt for de i 6-7 trinn på barneskolen, var Rosenborg invitert til Brundalen skole for å snakke om mobbing.  Spillerne Tore Reginiussen, Jonas Svensson og Pål André Helland pratet med omlag 100 skole elever fra 6-7 klasse i gymsalen.

– Vi har jobbet med det mot mobbing siden nyttår, men vi mener Rosenborg-spillerne er gode forbilder mot nettopp mobbing, hvor de kan få et større gjenomslagskraft enn det vi har, sier spesialpedagogisk rådgiver ved Brundalen skole, Kristin Larsen.

Selvopplevd
Spillerne delte sine opplevelser og historier fra barndomstiden om det å tørre å ta sine egne valg, og om hvordan man oppfører seg mot andre som ikke er like flink som deg selv.

- Annonse -

Jeg var veldig god i fotball, og kunne være litt bøllete av meg og skryte litt av meg selv, samtidig som jeg rakket litt ned på andre som ikke var like god. Men i svømmehallen var jeg elendig. Jeg klarte så vidt å nå andre siden av bassenget, da vi skulle ha svømming for førstegang, hvor jeg fikk noen kommentarer fra de andre rundt meg. Det var da jeg kjente den vonde klumpen i meg selv, og fikk oppleve hvordan det er å få dårlig tilbakemeldinger. Etter det bestemte jeg meg for å slutte å mobbe andre, fortalte Helland.

«Det var bare en av mange historier og oppfordringer spillerne kom med under besøket»

– Jeg synes dem klarte seg veldig bra. Det var veldig fint at de brukte eksempler fra sin egen barndom for å understreke poengene sine, sier Larsen.

Rosenborg skal engasjere seg

Rosenborg har også valgt å fortsette med å engasjere seg mot mobbing i 2016.

Kommentar fra skribent

– Som klubb har dem et ansvar mot å nedkjempe kampen mot mobbing. Vi vet det er mange som ikke har det like enkelt, det er noe klubben, bør ta ansvaret for. Men ikke bare Rosenborg jeg mener alle klubbene i Tippeliga, bør ha et mål om å gå i kampen mot «Mobbing.»

– Hvor vi leser støtt å stadig, om barn som har blitt mobbet av andre, enten det er i skolen eller på fritiden. Rosenborg har invitert flere utvalgte grupper gratis til hver eneste hjemmekamp.

Noe som er veldig positivt mot det å bidra til å få ned mobbe-kulturen, hvor det er viktig å stille opp. Rosenborg har også flere ganger valgt å sende spillerne ut på oppdrag i kampen mot nettopp mobbing.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -