RBK og Odd videre til playoff

135
Europa League

Det ble nok en god dag for de norske lagene i Europa, og to av tre lag gikk videre til playoff.

Rosenborg som vant 3-2 borte mot Debrecen hadde et godt utgangspunkt med 3 bortemål. Etter 27 minutter slo Pål Andre Helland vakkert inn til Søderlund, som på magisk vis header ballen i mål fra nesten død vinkel. Tolv minutter senere var det tid for mer jubel på Lerkendal, etter fantastisk forspill satt Mike Jensen inn 2-0, men det skulle kjapt stilne. I det 43. minutt satte Debrecens Castillon inn en redusering, og det sto 2-1 til pause. Tre minutter etter pause pådro Debrecen seg et rødt kort, og det skulle bli ende vanskeligere å hente opp RBK. Etter 86. Minutter stuper Matthias Vilhjalmsson inn 3-1, noe som også blir sluttresultatet.

I Skien sto Odd med et litt vanskeligere utgangspunkt. Etter 2-1 tap borte for Elfsborg så det vanskelig ut for Odd, men laget fikk det som de ville. Etter 27 minutter scorer Occean et fantastisk mål, og Odd ledet 1-0, noe som ga avansement. Odd ledet fortjent til pause, og det så bra ut. Utover i andre omgang så det bedre ut, og de fikk etter hvert kontringsmuligheter. I det 71. minutt kommer Bentley på kanten, keeper Ellegaard forventer innlegg, men Bentley fyrer av et skudd rett i mål. 2-0, men det skulle kun et mål til for å få ekstraomganger. Det skjedde aldri, og dermed vant Odd på Skagerak Arena.

Strømsgodset tapte for øvrig 0-2 hjemme for Hajduk Split, noe som vil si 0-4 sammenlagt.