Rooney legger opp som spiller – blir permanent manager

299
Wayne Rooney. Bilde: Gordon Flood, Wikimedia.

Wayne Rooney avslutter sin spillerkarriere og blir fast manager i Derby County.

35-åringen begynte sesongen som spillende assistenttrener under Phillip Cocu. Da Cocu fikk sparken i november, ble Rooney midlertidig manager samtidig som han fortsatte som spiller. Etter å ha blitt utnevnt til permanent manager, legger den tidligere engelske landslagsspissen fotballskoene på hylla.

Rooney er både Manchester Uniteds og det engelske landslagets mestscorende spiller gjennom tidene. Med Manchester United vant han blant annet Champions League, Europa League og fem Premier League-trofeer. I tillegg til Manchester United og Derby har Rooney også spilt for Everton og amerikanske D.C. United.

Les også: Rekord: Fernandes kåret til månedens spiller igjen

- Annonse -

– Vi er glade for å kunne bekrefte utnevnelsen av Wayne Rooney som vår nye manager. Vår nylige oppsving når det gjelder resultater under Wayne kom sammen med noen positive prestasjoner, særlig 2-0-seieren mot Swansea City og 4-0-seieren borte mot Birmingham City, sier Derbys daglige leder Stephen Pearce til klubbens hjemmeside.

Med Wayne Rooney som manager har laget tatt 13 poeng i ni kamper, og klatret fra sisteplassen til tredje sist i Championship. Da Rooney tok over hadde Derby kun seks poeng på kontoen.

Les også: Kan Mourinho bringe hjem trofeet for Tottenham denne sesongen?

– Å bli gitt muligheten til å følge folk som Brian Clough, Jim Smith, Frank Lampard og Phillip Cocu er en stor ære, og jeg kan love alle involverte i klubben og alle våre supportere at mitt team og jeg kommer til å snu alle steiner for å oppnå potensialet jeg har observert de siste tolv månedene i denne historiske fotballklubben, siteres Rooney på klubbens hjemmeside.

Rooneys kontrakt med Derby County varer ut 2022/23-sesongen.

Engelsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger engelsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -