Schalke spilte uavgjort mot Genk i den siste testkampen i Benidorm

88

På fredag spilte Schalke mot den belgiske serielederen KRC Genk i den siste testkampen før bundesligaen starter på nytt neste helg. Testkampen markerte også slutten på en intensiv treningsleir i Benidorm, Spania. Den til tider veldig intensive fotballkampen endte til slutt 2:2. Selv om ikke gruvearbeiderklubben klarte å vinne kampen mot KRC Genk var Schalke det klart beste laget på Estadio Municipal Guillermo Amor. Mark Uth (19) og Alessandro Schöpf (57) scorte målene for Schalke og Dewaest (17) og Trossard (30) for KRC Genk.

Fra første sekund var det klart at Schalke ville vinne denne kampen. Schalke kom til flere gode sjanser i åpningsminuttene. Det var derfor mot kampens gang at Sebastian Dewaest scorte det første målet for Genk etter corner i det 17 minuttet. Schalke svarte umiddelbart. Den tyske landslagsspilleren Mark Uth pirket elegant ballen i det lengste hjørnet i det 19 minuttet etter et frispark av Daniel Caliguiri.

I midten av første omgang burde Konoplyanka ha scoret for Schalke men en glansparade av den gode Genk-keeperen Nordin Jackers sendte ballen knapt utenfor. I steden for var det Genk som på nytt gikk i ledelsen med et nydelig langskudd av Trossard (30) utagbart for Fährmann i høgre vinkel.

Etter pausen brakte Schalkes trener Domenico Tedesco to nye spillere på banen tysklands U21 nasjonalkeeper Alexander Nübel og den amerikanske nasjonalspilleren Weston McKennie. I løpet av andre omgang kom seks andre Schalkespillere på banen: Omar Mascarell, Ahmed Kutucu, Benjamin Goller, Haji Wright, Philip Fontein og Sascha Riether.

I andre omgang var Schalke det klart overlegende laget på banen og det var derfor fullt fortjent da Alessandro Schöpf scorte fra femmeteren etter en dropkickflanke fra Konoplyanka i det 57 minuttet. Etter mange bytter flatet kampen ut selv om U19 spilleren Kutucu nok skulle ha scort på sin siste sjanse i det 88 minuttet, men igjen var Nordin Jackers på plass.

På lørdag reiser Schalke hjem for å forberede seg til den første hjemmekampen i 2019 mot Wolfsburg den 20 januar kl 18:00.