Schweinsteiger gir seg på landslaget

294
Bastian Schweinsteiger vant VM med Tyskland i 2014. (Foto: Wikimedia Commons)

Den tyske landslagsspilleren og kapteinen Bastian Schweinsteiger melder i dag at han er ferdig på det tyske landslaget.

31-åringen har vært mye skadeplaget de siste årene og spilte bare 13 ligakamper for Manchester United forrige sesong. Schweinsteiger rakk likevel å bli klar for sommerens EM og kom inn som innbytter i Tysklands åpningskamp mot Ungarn. Han trengte mange minuttene på å sette Stade Pierre-Mauroy og den tyske fansen i fyr og flamme, da han på lekkert vis bredsidet ballen forbi en utspilt ukrainsk målvakt.

Schweinsteiger så ut til å ha funnet tilbake litt av formen da Tyskland enkelt tok seg videre fra gruppespillet, men ble sittende på benken i 8-dels finalen mot Slovakia. I kvartfinalen mot Italia kom han inn etter 16 minutter da Sami Khedira måtte ut med skade, men bommet på straffe i straffesparkkonkurransen. Heldigvis for Schweinsteiger gikk Tyskland videre til semifinale. I semifinalen ventet vertsnasjonen Frankrike og det er nok liten tvil om at Schweinsteiger vil se tilbake på denne kampen som en gedigen skuffelse. Han ble den store syndebukken like før pause da han handset inne i 16-meteren, og ga bort en unødvendig straffe til Frankrike som Antonie Griezmann satte sikkert i nettet. Tyskland kom seg aldri helt inn i kampen igjen og drømmen om et EM-gull ble knust da Griezmann satte sitt andre mål for dagen da det gjenstod drøye 20 minutter

Etter EM skal Schweinsteiger ha fått beskjed fra tidligere midtbanespiller Lothar Matteus om å vurdere sin fremtid på landslaget. Om dette har hatt noen innvirkning i hans beslutning om å legge opp på landslaget er uvisst.

- Annonse -

Bastian Schweinsteiger blir dermed stående med 120 kamper og 24 mål for landslaget, og en VM-medalje.

Avskjedsbrevet til det tyske landslaget kan leses nedenfor (NB! Brevet står skrevet på tysk).

CohJy51VIAEpabV
Avskjedsbrevet fra Bastian Scwheinsteiger til det tyske landslaget. (Twitter).

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -