«Servus», Bastian Schweinsteiger. En hyllest

216

Med en avskjedskamp mellom Chicago Fire og Bayern München har Bastian Schweinsteiger tatt avskjed fra Bayern München og den store scenen som spiller. Nesten 16 år etter sin første kamp for Bayern spilte «Schweini» en siste gang på Allianz Arena.

Den 13. november 2002 spilte Bayern 3-3 i Champions League borte mot RC Lens og avsluttet gruppen på fjerde plass. Allerede før kampen var det klart at Bayern ikke kom seg videre fra gruppen med AC Milan, Deportivo La Coruña og Lens. Den 13. november 2002 var likevel også dagen da Bastian Schweinsteiger for første gang spilte en kamp på proffnivå. Han ble byttet inn for Mehmet Scholl etter 75 minutter.

Dette var begynnelsen på en stor karrière. Schweinsteiger spilte 500 offisielle kamper for Bayern München og 121 landskamper. Som sentral midtbanespiller utviklet seg til en spiller på verdensklasse-nivå.

Schweinsteiger har vunnet nesten alt som man kan vinne i fotball: Champions League, Europa League, flere serie- og cupgull, samt VM i 2014. Til sammen har han vunnet tjue store titler, mer enn alle andre tyske fotballspillere. Før sin avskjedskamp fikk han tildelt Den bayerske fortjenstorden, og ble tatt opp i Bayerns «Hall of Fame».

- Annonse -
Stor spiller, forbilde og legende

At Schweinsteiger er en stor spiller, viser seg ikke bare i trofésamlingen. Den tidligere landslagskapteinen har alltid presentert seg som et forebilde, både på og utenfor banen. Schweinsteiger har aldri vært en spiller som laget et stort show, klaget altfor mye på dommeren, rullet rundt ti ganger på banen, ydmyket sine motspillere eller taklet dem altfor hardt. Han utmerket seg heller ved å vise både medspillerne, motspillerne og dommerne respekt.

Om nødvendig har Schweinsteiger også vært villig til å gi absolutt alt for lagets suksess. Det meste kjente eksempel på dette er VM-finalen 2014. Utsatt for harde argentinske taklinger og blødende i ansikt kjempet han om hver ball, løp i 120 minutter og var til slutt en avgjørende faktor for Tysklands VM-triumf.

Også utenfor banen har Schweinsteiger vært kjent som en karismatisk person med en klar mening, men som ikke er desperat etter medienes oppmerksomhet. Heller ikke da José Mourinho sendte ham til Manchester Uniteds reservelag, valgte Schweinsteiger å ytre sin misnøye i mediene.

Schweinsteiger er også kjent for å være kollegial, hjelpe sine medspillere når han kan og bidra til at det er god stemning i laget. Det er ikke tilfeldig at han fortsatt nyter Bayern-sjefenes høyeste respekt.

– Han hjalp meg masse da jeg kom hit og ikke kjent til noe eller noen, også når det gjelder språket, sier Javi Martinez til kicker.

Schweinsteiger egner seg som et forbilde for unge spillere, akkurat som han var for Joshua Kimmich.

– Da jeg var et barn var han et stort forbilde for meg. Jeg har sett opp til ham, sier landslagsspilleren.

Nå har Schweinsteiger sagt «Servus». I avskjedskampen fikk han score Bayerns siste mål mot Chicago Fire. 75 000 tilskuere kom for å se en gammel helt en siste gang i Bayern-drakten. For Bayern-supporterne og mange andre fotballinteresserte i Tyskland er Schweinsteiger det samme som for Joshua Kimmich:

– Han er en legende.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -