Silly Season hittil i sommer

375

Overgangsvinduet har vært offisielt åpent i 18 dager, og noen store navn har allerede skaffet seg nye arbeidsgivere. Jeg tenkte jeg skulle komme med en slags oppsummering av overgangsvinduet så langt, samtidig som jeg vil oppdatere dere på en ny dose med rykter fra nåværende uke (29).

Det gikk ikke mange dagene før Chelsea kunngjorde at de var enige med Monaco om et lån av Rademel Falcao ut sesongen. Spilleren var på lån hos Manchester United forrige sesong uten å imponere nevneverdig. Strengt tatt var det ingen av spissene på Old Trafford som fant nettmaskene veldig ofte. Når det er sagt, tror jeg han vil passe bedre inn i Chelsea under Mourinho. Før alle skadene var han nemlig en av verdens beste spisser. Nå har han fått en sesong til å akklimatisere seg i Premier League, og jeg tror derfor han kan gjøre en ypperlig jobb som backup for Diego Costa.

Andre interessante overganger

– Étienne Capoue til Watford. Som Paulinho klarte Capoue aldri å spille seg til en fast plass på Tottenhams midtbane. I nyopprykkede Watford kan han fort bli en nøkkelspiller.

- Annonse -

– Arda Turan til Barcelona. En farse av en overgang ifølge La Liga ekspert Peter Veland. Det er vanskelig å se logikken i tyrkerens overgang fra Atlético Madrid til Barcelona for 34+7 millioner euro. På grunn av klubbens overgangsforbud kan ikke Turan debutere før i januar. Hva skal han gjøre frem til neste år?

– Yohan Cabaye til Crystal Palace. Dette kan fort bli en av sesongens absolutt smarteste signeringer. Cabaye og Pardew er igjen gjenforent, denne gang i Crystal Palace, som må ut med 18 millioner euro for franskmannen. Fikk det aldri helt til å stemme i PSG, men finner han tilbake til nivået han viste oss i Newcastle så har Crystal Palace fansen noe spesielt i vente.

–  Steven Nzonzi til Sevilla. Her mister Stoke en meget undervurdert spiller. Kan være litt rufsete i stilen, men dette er en midtbanespiller som burde spilt for et bedre lag i Premier League. Hadde vært en nyttig mann å ha for både Arsenal og Liverpool.

– Kevin Trapp til PSG. Den franske hovedstadsklubben kjøper en av Tysklands største keeper talenter for 10 millioner euro. Skal visstnok bli nummer én foran meget solide Sirigu. En spiller jeg så for meg kunne være interessant for Manchester United hvis De Gea hadde dratt til Real Madrid.

– Bastian Schweinsteiger til Manchester United. Klassespiller, men slet mye med skader det siste året i Bayern. Kommer han til å takle tempoet i Premier League? Det er uansett en smart signering av LVG som kjenner spilleren godt fra før av. United manglet en som kunne gå rett inn i rollen til Carrick på midtbanen når han var ute med skade. Det får de i Schweinsteiger, i tillegg til ledertype, en annen ting klubben har manglet de seneste årene.

– Raheem Sterling til Manchester City. En klassisk vinn-vinn situasjon. City får det største angrepstalentet på balløya for øyeblikket, en potensiell superstjerne om noen år, mens Liverpool får veldig godt betalt for å ha utviklet Sterling til et meget høyt internasjonalt nivå.

– Asmir Begovic til Chelsea. Ut går Cech og inn kommer Begoviv, som vil gå rett inn i rollen som backup for Courtois. En keeper som egentlig er for god for å sitte mesteparten av sesongen på benken. En veldig god deal for Chelsea, ikke fullt så bra for Begovic.

– Morgan Schneiderlin til Manchester United. Først ble Schweinsteiger hentet noe overraskende fra Bayern. Kort tid senere ble Premier Leagues nest beste defensive midtbanespillere kjøpt fra Southampton. Schneiderlin gjør den usynlige jobben foran forsvaret, og dekker enorme rom. I tillegg distribuerer han ballen konstruktivt, som oftest i lengderetningen når han får den. Har ikke samme fysikken som Matic, men jeg vil påstå at han dekker større rom på banen enn serberen.

– Jackson Martínez til Atlético Madrid. For 35 millioner euro har hovedstadslaget sikret seg en målmaskin. Dette er en spiller jeg gjerne skulle sett i Premier League. Porto har igjen utviklet og solgt en spiller for store penger, mens Atlético atter en gang har klart å erstatte kvalitet med kvalitet på spissplass.

– Jordan Amavi til Aston Villa. Den 21 år gamle franske backen gjør som mange av hans landsmenn allerede har gjort i sommer, og forlater Ligue 1 til fordel for Premier League. Den mest spennende franske backen for øyeblikket ifølge fransk fotball ekspert Arilas Ould-Saada.

– Fabian Delph til Manchester City. Rett og slett et kupp å få Delph over til Etihad for 8 millioner pund. Samtidig veldig synd for Aston Villa som mister sin kaptein for så lite. Hadde det ikke vært for utkjøpsklausulen, så ville Delph lett ha rettferdiggjort en prislapp på nærmere 20 millioner pund.

Brennhete rykter fra Premier League og Serie A

– Johnny Evans er på vei fra Manchester United til Everton for rundt 8 millioner pund. (The Telegraph)

– Juventus er interessert i Schalke 04 stjerne Julian Draxler. (SKY Italia)

– Chelsea har fått et bud på 20 millioner pund for Everton midtstopper John Stones avslått. (Sky Sports)

– Juventus har forhørt seg med Bayern om Mario Goetze, og fått til svar at han vil koste 40 millioner euro.

– Shaqiri er på vei til Schalke 04 og skal ha akseptert tilbudet fra den tyske klubben.

– Schalke skal også være interessert i å hente Omar Elabdellaoui. ( Petter Bø Tosterud – @PetterBT)

– Chelsea er interessert i Romas Alessio Romagnoli. (SKY Italia)

– Newcastle kjemper hardt for å sikre seg de to Anderlecht profilene Aleksandar Mitrovic og Chancel Mbemba. ( @hlnsport)

– Manchester City fortsetter jakten på engelske spillere, og skal nå være veldig nære ved å sikre seg 19 år gamle Patrick Roberts fra Fulham. De skal være villig til å betale opp mot 11 millioner pund for stortalentet. (John Percy – @John_Percy)

– Manchester United har fortalt PSG at Angel Di Maria vil koste dem 75 millioner euro, en pris den franske klubben ikke er villig til å gå med på. De har derfor sett seg ut Wolfsburgs Kevin De Bruyne som et alternativt mål for sommeren. (L’Équipe)

– West Ham har lenge vært interessert i Kevin Mirallas, og skal ha kommet med en forespørsel i april om spillerens tilgjengelighet. (Kristof Terreur – HLNinEngeland)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -