- Annonse -
Hjem Øvrige Ligaer Danmark Solbakken er favoritt til å erstatte Høgmo

Solbakken er favoritt til å erstatte Høgmo

134

Per-Mathias Høgmo trakk seg fra jobben som trener for det norske A-landslaget. Ifølge flere norske aviser seiler Ståle Solbakken opp som den største favoritten til å overta som landslagssjef. 

Det var onsdagen at Norges Fotballforbund meddelte på en pressekonferanse at Per-Mathias Høgmo trakk seg som landslagssjef for det norske A-landslaget, selv om han hadde en kontrakten frem til  2017. De svake resultater i VM-kvalifiseringen kostet Høgmo jobben. Flere spekulerer voldsomt i etterlønnen han får på rundt fire millioner kroner ut neste år.

Jobben med å finne hans erstatter har allerede begynt, og i den prosessen har navn som Lars Lagerbäck, Erik Hamrén og Ole Gunnar Solskjær. Ifølge de to norske avisene Dagbladet og VG, virker det som om  FC København-treneren Ståle Solbakken er forbundets favoritt til å erstatte Høgmo. Toppfotballsjefen Nils Johan Semb skal allerede ha vært i København, hvor han ettersigende skal ha vært i samtaler med Ståle Solbakken.

Ståle Solbakken svarer slik på spørsmålet om den ledig jobben til VG. 

- Annonse -

Jeg forberede meg på en seriekamp på fredag og en Champions League-kamp på tirsdag. Det er der mitt fokus er. Jeg forholder meg til at jeg har en kontrakt med FCK, sier han til VG.

Hva tenker du om en eventuelt landslagsjobb?

– Det er en ære for alle å være trener for sitt eget land. Jeg kan ikke si mer enn det. Jeg sier at det er en interessant jobben, men jeg har ikke søkt om den jobben. Hva som skjer videre vet jeg ikke ennå. Om jeg sier noe annet, kan det oppfattes som om jeg er overlegen og super arrogant.

Ståle Solbakken har vunnet den danske ligaen ikke mindre enn seks ganger med FCK og dessuten ført klubben til Champions League. I tillegg til sine to perioder i klubben har han også trent Köln, (Tyskland), og Wolverhampton (England).

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -