Tabelltips Bundesliga: Borussia Mönchengladbach

391

Forrige sesong startet dramatisk med fem strake tap for Borussia Mönchengladbach, noe som førte til at trener Lucien Favré trakk seg. André Schubert tok over treneransvaret og ledet laget til 4. plass, noe som betyr at de spiller Champions League-kvalifisering denne sesongen (bortemøtet mot Young Boys Bern endte 3-1 til Gladbach, returoppgjøret spilles i morgen kveld). Nå skal Schubert prøve å lede laget til en ny Champions League-plassering i Bundesliga, men det blir uten spillere som Granit Xhaka og Håvard Nordtveit.

Troppen:

Keepere: Yann Sommer, Tobias Sippel, Christofer Heimeroth, Moritz Nicolas.

Forsvarsspillere: Andreas Christensen, Julian Korb, Tony Jantschke, Jannik Vestergaard, Nico Elvedi, Álvaro Domínguez, Marvin Schulz, Mamadou Doucouré, Nicol Schulz, Oscar Wendt.

- Annonse -

Midtbanespillere: Tobias Strobl, Christoph Kramer, Tsiy William Ndenge, Mahmoud Dahoud, Djibril Sow, Thorgan Hazard, Lászlo Bénes, Fabian Johnson, Patrick Herrmann, Ibrahima Traoré, Jonas Hofmann.

Angrepsspillere: Lars Stindl, Raffael, André Hahn, Josip Drmic.

Borussia Mönchengladbach har mistet to av sine viktigste spillere fra forrige sesong, Granit Xhaka (Arsenal) og Håvard Nordtveit (West Ham). For å fylle tomrommet har man hentet inn Tobias Strobl fra Hoffenheim , mens Christph Kramer, som var på lån i Gladbach fra 2013 til 2015, er hentet tilbake fra Bayer Leverkusen. Håpet er også at Mahmoud Dahoud, som var meget imponerende sist sesong, skal spille en enda viktigere rolle i laget som kreativ midtbanemotor denne sesongen.

Unge Andreas Christensen var meget god i Gladbach-forsvaret forrige sesong.
Unge Andreas Christensen var meget god i Gladbach-forsvaret forrige sesong.

Borte er også midtstopperne Martin Stranzl og Roel Brouwers, som begge fikk lite spilletid forrige sesong på grunn av skader. I forsvaret imponerte den 20 år gamle dansken Andreas Christensen sist sesong, og Gladbach forsøkte å hente ham på permanent basis i sommer, men uten hell. Håpet er også at Tony Jantschke skal bli kvitt skadeplagene som holdt han unna spill store deler av forrige sesong, og at han dermed kan bli en viktig brikke i forsvaret. I tillegg har man hentet inn midtstopperen Jannik Vestergaard fra Werder Bremen.

Schubert pleier å spille med en 3-5-2/5-3-2-formasjon, hvor vingbackene får oppgaven med å både skape bredde i angrepene samt å forsvare kantene. Gladbach spilte tidvis meget god angrepsfotball sist sesong, først og fremst på hjemmebane. Spillere som Stindl, Raffael, Hazard og Johnson var alle viktige i Gladbach-angrepet sist sesong. Den sveitsiske spissen Josip Drmic er tilbake i klubben etter er mislykket utlån hos Hamburg i vårsesongen, men er nok ikke tiltenkt en plass i startelleveren med det første.

Sannsynlig lagoppstilling: Sommer – Jantschke, Christensen, Vestergaard – Korb, Kramer, Dahoud, Wendt, Hazard – Stindl, Raffael.

Nøkkelspillere:

Den danske midtstopperen Andreas Christensen var meget imponerende sist sesong og kommer til å bli en viktig brikke i Gladbach-forsvaret også denne sesongen. Han var ikke bare imponerende defensivt og bidro også offensivt med 3 scoringer i Bundesliga sist sesong. En annen spiller som imponerte forrige sesong var 20 år gamle Mahmoud Dahoud, som viste seg som en meget god kreativ spiller på midtbanen. Imponerende var også Lars Stindl etter hans overgang fra Hannover forrige sommer. Det ble 7 mål og 11 målgivende i Bundesliga på den hengende spissen i debutsesongen for «Die Fohlen».

Se opp for:

Mamadou Doucouré. Det 18 år gamle stoppertalentet fikk ikke kontrakt i Paris Saint-Germain, og Gladbach snappet han opp. Det er ikke sikkert det blir flust med spilletid for franskmannen denne sesongen, men han har definitivt potensial og er en mann å holde et ekstra øye med om han får muligheten for Gladbach denne sesongen.

Styrker: 

Borussia Mönchengladbach har kvalitetsspillere i alle ledd. I fjor var de særlig sterke i angrep, og kun Bayern München og Borussia Dortmund scorte flere mål enn Gladbach. Når angrepsspillet til Gladbach sitter er det meget underholdende å se på.

Svakheter: 

Utover vårsesongen var Mönchengladbach meget svake på bortebane. Dette må gjøres noe med om de skal løfte seg fra forrige sesong. Laget har også forbedringspotensial bakover hvor de kan holde enda mer tett. Hele 10 lag slapp inn færre mål en Gladbach sist sesong. Likevel havnet laget helt oppe på en 4. plass.

Treneren:

André Schubert tar fatt på det som blir hans første hele sesong som Gladbach-trener.
André Schubert tar fatt på det som blir hans første hele sesong som Gladbach-trener.

André Schubert ble valgt som midlertidig førstelagstrener for Borussia Mönchengladbach etter at Lucien Favré trakk seg tidlig forrige sesong. Der gjorde han det så bra at han fikk jobben på permanent basis. Tidligere har Schubert trent blant annet St. Pauli og Paderborn.

Vurdering: 

Borussia Mönchengladbach har kvalitet nok til å være med å kjempe om Champions League-plassene. Champions League-konkurrentene har imidlertid styrket seg, og det kommer til å bli en tøff kamp om plassene bak Bayern München og Borussia Dortmund. Skal Gladbach havne blant topp 4 også denne sesongen må de forbedre både bortestatistikken og forsvarsspillet fra forrige sesong.

Skribentenes tabelltips: 6. plass.

Informasjon om spillertropp er hentet fra transfermarkt.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -