Tabelltips Bundesliga: FC Ingolstadt 04

499

I sin aller første sesong på høyeste nivå gjorde Ingolstadt seg definitivt ikke bort. De havnet trygt plassert på midten av tabellen uten at de var i reell nedrykksfare. Særlig imponerte laget defensivt med å slippe inn få mål. Det ble ikke mange mål framover heller, men laget vant mange jevne og viktige kamper.

Laget ble stiftet så sent som i 2004, ikke i 1904 som man skulle anta med navnet FC Ingolstadt 04. Plassert noen mil nord for München har de bidratt til å øke Bayern-distriktets tilstedeværelse i øverste divisjon sammen med Augsburg. Mens det tidligere var Nürnberg som var landsdelens nest beste lag, var Ingolstadt det sist sesong og Augsburg før det igjen.

Troppen:

Keepere: 24. Fabijan Buntic, 35. Martin Hansen, 1. Ørjan H. Nyland, 39. Christian Ortag
Forsvar: 18. Romain Bregerie, ?. Florent Hadergjonaj, ?. Anthony Jung, 28. Tobias Levels, 34. Marvin Matip, 29, Markus Suttner, 17. Hauke Wahl
Midtbane: 23. Robert Bauer, 19. Max Christensen, 36. Almog Cohen, 10. Pascal Gross, 21. Sonny Kittel, 6. Alfredo Morales, 31. Maurice Multhaup,  22. Nico Rinderknecht, 8. Roger
Angrep: 9. Moritz Hartmann, 16. Lukas Hinterseer, 7. Matthew Leckie, 13. Robert Leipertz, 14. Stefan Lex, 37. Dario Lezcano

- Annonse -

Sentrallinjen inntakt:

Foran årets sesong er det gjort en del endringer i troppen, men på ingen måte en totalrenovering. Lagets førstekeeper Ramazan Özcan har gått til Bayer Leverkusen, noe som trolig gjør at den norske landslagskeeperen Ørjan H. Nyland blir førstekeeper. Laget har på plassen hentet inn danske Martin Hansen fra ADO den Haag.

Ellers er forsvarerne Benjamin Hübner (Hoffenheim) og Danny da Costa (Bayer Leverkusen) borte av viktige spillere sist sesong. Det er hentet inn mange nye spillere, men neppe noen som vil heve laget opp til nye høyder. Sonny Kittel fra Eintracht Frankfurt er den mest kjente, mens Hauke Wahl (fra Paderborn) vil ta Hübners stopperplass.

Ingolstadt har beholdt sentrale spillere som Romain Bregerie, Marvin Matip, Pascal Gross, Roger, Moritz Hartmann, Matthew Leckie og Lukas Hinterseer. Dermed er det meste av sentrallinjen inntakt.

Målet for Ingolstadt denne sesongen er helt klart – det er å berge plassen.

Treneren:

Trener Ralph Hasenhüttl som har ledet laget siden 2013 og opp mot nøye høyder, trakk seg etter forrige sesong, nå er det Markus Kauczinski som skal styre skuta. Hva det vil ha av betydning er vanskelig å si. 46 år gamle Kauczinski har de fire siste årene trent Karlsruhe i 2. Bundesliga, de kom til play-off i 2015, men tapte mot Hamburger SV. Sist sesong skuffet laget stort, havnet på sjuendeplass, men langt utenfor rekkevidde av en ny play-off.

Nøkkelspiller:

Dario Lezcano understreket umiddelbart sin betydning for laget da han kom til Bayern i overgangsvinduet i januar, og spilte samtlige ligakamper etter at han signerte. Den paraguayske angriperen registrert to mål og fire assists på den tiden, men det var hans nådeløse pressing og herjinger med forsvarsspillere som mest fanget øyet. Forvent at Lezcano vil kjøre på som en propell også denne sesongen.

Vurdering:

Den andre sesongen oppe er ofte regnet som en tøff en, og det kan nok Ingolstadt få merke. Det virket forholdsvis solide sist sesong, men det blir ventelig tøft. En hard kamp om å berge plassen kan nok vente. Laget har også mistet sin trener, selv om den nye sier at de ikke kommer til å gjøre store endringer i måten å spille på.

Tabelltips: 16. plass

 

Bilde: Norges landslagskeeper Ørjan H. Nyland kan bli førstekeeper for Ingolstadt i år. (Foto: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -