Tabelltips Bundesliga: Vfl Wolfsburg

286

Etter den fabelaktige 2014/15-sesongen da Wolfsburg tok andreplass i ligaen og vant cupen, ble forrige sesong en stor nedtur for ulvene. Tapet av Kevin de Bruyne ble smertefullt, større enn de så for seg, og laget var en skygge av seg selv tross mange gode navn i troppen også sist sesong.

Troppen:

Keepere: 1. Daniel Benaglio, 28. Koen Casteels, 20. Max Grün
Forsvar: 6. Carlos Ascues, 5. Jeffrey Bruma, 18. Dante, 21. Jannes Horn, 24. Sebastian Jung, 31. Robin Knoche, 34. Ricardo Rodriguez, 4. Marcel Schäfer, 15. Christian Träsch, 8. Vieirinha, 40. Robin Ziegele
Midtbane: 27. Maximilian Arnold, 38. Ismail Azzaoui, 14. Jakub Blaszczykowski, 25. Josip Brekalo, 16. Henrique Bruno, 7. Daniel Caligiuri, 29. Amara Condé, 11. Daniel Didavi, 25. Anton-Leander Donkor, 10. Julian Draxler, 13. Yannick Gerhardt, 23. Joshua Guilavogui, 22. Luiz Gustavo, 30. Paul Seguin
Angrep: 12. Bas Dost, 33. Mario Gomez, 17. Borja Mayoral, ?. Sebastian Stolze, ?. Oskar Zawada
(Kilde: Kicker per 20. august)

Store endringer:

- Annonse -

Foran denne sesongen er det store endringer i troppen på Volkswagen Arena. Trener Dieter Hecking og sportssjef Klaus Allofs har ikke hatt noen rolig ferie, for laget vil tilbake til toppen av tysk fotball.

Verken Max Kruse eller André Schürrle ble så bra som Wolfsburg hadde håpet, og det ble med bare korte opphold på henholdsvis ett år og ett og et halvt år for de to. De er nå å finne i Werder og Dortmund. Borte er også forsvarskjempen Naldo (Schalke).

På vei inn er det flere spennende spillere. Daniel Didavi er hentet fra Stuttgart, Jakub Blaszczykowski fra Dortmund, Borja Mayoral fra Real Madrid, Jeffrey Bruma fra PSV, Yannick Gerhardt fra Köln og ikke minst Mario Gomez fra Fiorentina (forrige sesongs toppscorer i Tyrkia på lån i Besiktas). I tillegg er Joshua Guilavogui hentet permanent etter låneperiode fra Atlético Madrid, men han er nå langtidsskadet.

Nøkkelspilleren:

Det har vært en del skriverier om Julian Draxler som ønsker seg bort, men enn så lenge er han fortsatt i klubben. Hvis han har den riktige spillegleden, og det ser vi ingen grunn til at han ikke skal ha, blir han en viktig brikke og kan fort utgjøre forskjellen på en ny skuffende sesong og en der de hever seg betraktelig. Draxler er ønsket av store klubber, og det er ikke tilfeldig. Men vi venter kanskje ennå på at han skal blomstre skikkelig?

Treneren:

Trener Dieter Hecking (51) har styrt i Wolfsburg siden 2012. Med noen nedturer, har det likevel vært vært flest oppturer med en fantastisk 2014/15-sesong som høydepunktet, da de ble nummer to i ligaen og vant DFB-cup. Hecking spilte selv profesjonell fotball helt fram til 2000 og var innom klubber som Borussia Mönchegladbach, Hannover og Eintracht Braunschweig. Som trener har han jobbet seg opp. Han startet i SC Verl og havnet i Hannover og Nürnberg før han tok over ulvene.

Vurdering:

Det virket som Wolfsburg manglet motivasjon i store deler av våren og havnet på en skuffende åttendeplass. De har dyktige spillere som keeper og kaptein Daniel Benaglio, venstrebacken Ricardo Rodrigeuz (riktignok sterkt linket bort han også…), rutinerte forsvarsspillere som Robin Kniche, Christian Träsch og Dante, anvendelige Vierinha, midtbaneterriere som Maximilian Arnold, Luiz Gustavo og Daniel Caliguri som bør ha kvaliteten inne til å heve laget i alle fall inn i Europa League igjen, kanskje topp fire.

Et stort usikkerhetsmoment har vært hvem som skal score målene om ikke Bas Dost finner tilbake til formen han hadde våren 2015. Da rant målene inn fra nederlenderen. Det spennende alternativet så ut til å være nyervervelsen Borja Mayoral, men han er bare 19 år gammel. Men sist uke kom det som trolig blir løsningen. Mario Gomez (31) ble toppscorer sist sesong, spilte seg inn i den tyske troppen igjen og bidro i EM, og er utvilsomt en spiller som kan bli toppscorer i Bundesliga. Han kan løfte Wolfsburg veldig! Uansett tror vi Wolfsburg blir adskillig bedre enn i fjor.

Tabelltips: 5. plass

 

Bilde: Mario Gomez ble hentet inn til Wolfsburg sist sesong, og han kan utgjøre forskjellen på en god og middels sesong for ulvene. (Foto: Wikimedia Commons)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -