Tabbeltips Bundesliga: Werder Bremen.

382

Bremen hadde på 00-tallet en god fremtid foran seg. Klubben ble spådd å bli den store konkurrenten til Bayern München, og var også det en periode, med både ligamesterskap, cuptittel og solid innsats ute i Europa med en tapt finale mot Donetsk.

Også er vi her i dag da. Flere sesonger nærmere nedrykk enn mer europaspill, og om du trenger å pynte litt på målforskjellen, så varter de grønne fra nordlige deler av Tyskland opp med et forsvarsspill bedrifsfotball verdig.
Jeg hadde tenkt å ha et mer optimistisk syn på Werder i år. Og hadde artikkelen kommet ut når den skulle, hadde noen aktuelle norske Bremen tilhengere følt seg litt mer oppløftende.
Men nå har det seg sånn at Werder røk i første runde i cupen (naturligvis for å satse 100 % på Bundesliga…ehh?) Og da må jeg bare legge om litt for å kaste lys over den bedritne situasjonen klubben befinner seg i.

Troppen
Keepere:
42 – Felix Wiedwald, 1 – Raphael Wolf, 33 – Jaroslav Drobny, 30 – Michael Zetterer
Forsvar:
26 – Lamine Sané, 3 – Luca Caldirola, 18 – Niklas Moisander, 21 – Fallou Diagne, 2 – Santiago García, 20 – Ulisses Garcia, 37 Janek Sternberg, 29 – Leon Guwara, 23 – Theodor Gebre Selassie

Midtbane:
27 – Florian Grillitsch, 25 – Thanos Petsos, 44 – Philipp Bargfrede, 13 – Milos Veljkovic, 39 – Likas Fröde, 5 – Sambou Yatabaré, 8 – Clemens Fritz (C), 16 – Zlatko Junuzovic, 35 – Maximilian Eggestein, 7 – Florian Kainz, 22 – Fin Bartels, 15 – Izet Hajrovic, 28 – Justin Eilers

- Annonse -

Spiss:
10 – Max Kruse, 9 – Aron Jóhannsson, 11 – Lennart Thy, 14 – Claudio Pizzaro, 24 – Johannes Eggestein.

Endringer i troppen:
Bremen har gjort en drøss med utskiftelser og hvem vet hvilke spillere som kommer til å ersatte de som gikk ut på en strålende måte. Papy Djilobodji gikk i retur etter låneavtalen, Levin Öztunali til Leverkusen etter låneavtale, og selv om Bremen flertallige sesonger har sluppet inn masse mål, blir nok savnet av midtstopperkjempen Jannik Vestergaard litt større enn Bremen kan håndtere. Ut har også Norges kjenningen Anthony Ujah gått.
Så en allerede svak tropp, minker enda mer i sommer, så for å ikke helt gå samme veien som Stuttgart gjorde, så har Bremen så godt de kan prøvd å få på plass mer eller mindre gode fotball spillere. I forsvar har Fallou Diagne kommet inn fra en god sesong i Rennes. 27-åringen har erfaring i tyskland etter sitt opphold i Freiburg, så han burde bli godt vandt etter kort tid.

Fremover har de fått inn Max Kruse. Noen vil si han offret karrieren når hsn gikk fra et suksessfullt år i Gladbach, til en klubb på omtrent samme nivå. Oppholdet i Wolfsburg var nærmest en katastrofe, og prøver nå lykken i en annen grønn klubb.
På midtbanen får unge Florian Kainz sjansen. Han kommer fra 65 kamper i Rapid Wien og nesten 100 kamper for Sturm Graz, så selv med sine 23 år, er Kainz blitt en erfaren spiller.

Spillere å se opp for:
Claudio Pizarro reddet nærmest Werder Bremen på egenhånd forrige sesong. Selv med sine 37 år, er spissen fra Peru særdeles farlig. Spørsmålet er om han får mer hjelp i år. Kruse inn har presset på seg til å prestere, så forhåpentligvis kommer også han til hjelpe med et par mål.

Og naturligvis er det jo en spennende spiller på midtbanen. Zlatko Junuzovic. Han scorte i cup-tapet mot SF Lotte, men det holdt altså ikke. 13 assist forrige sesong, han må fortsette å trå til.

En som ikke er nevnt i endringene er Justin Eilers. Han kommer fra Dresden, og vil muligens få sjansen som spiss mens Jóhannsson er ute med skade.

Treneren:
Viktor Skripnik har hatt delvis suksess og delvis horrible resultater med Bremen. Han sendte de så nærme Europa League i 2014/15 sesongen, kun Dortmund sto i veien i siste serierunde, og stakk av med den siste plassen. Men sesongen i fjor ble litt verre. Og nok en gang var det siste serierunde som ble avgjørende. Skripnik har selv spilt for Bremen, og kjenner klubben godt. Han overlevde forrige sesong, får se om supporterne har samme tilliten etter noen runde med samme dårlige resultater. Mangler i utgangspunkter erfaring som trener, og det har til tider vist seg å være lite heldig.

Vurdering
Liker du målrike oppgjør, vil nok Werder Bremen være ditt lag denne sesongen også. Fortsatt vil forsvaret vakle, laget vil hive spillere i angrep så fort de får sjansen, og vil også score noen mål som følger av dette. Laget kan vinne både hjemme og borte, men samt gå på enorme smeller på egen stadion. Kanskje vil faktisk det at de er ikke med i EL eller cupen gi de betydelig med energi til å gjøre en bedre sesong enn tidligere? Hvem vet. Men de må virkelig skjerpe seg for å unngå nok en sesong under parr.

Vi tror de gjør det, men at de ikke blir helt der oppe å snuse på tabellplassering som gir Europaspill til neste høst. Tips: 11.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -