Ukens Lag 8: Den Ustoppelige Spissen

703

Ukens lag 8: Den Ustoppelige Spissen

Det har blitt spilt mye god fotball den siste uka, med Champions League, Europa League og runde i alle de største ligaene. Nok en gang er det en nederlender på Wolfsburg som stjeler overskriftene, for ingen scorer like mye for tiden som overraskelsesmannen Bas Dost.

Denne uken har jeg også tatt med «Ukens Øyeblikk», som kommer til å være et fast innslag lengst ned i artikkelen.

 

ukens8lag

Keeper:

Marco Silvestri (23) – Leeds

- Annonse -

En kjempekamp av siste-skansen med over 10 gode redninger. Motstander Middlesbrough har vært i flytsonen, og det var forventet at Leeds skulle bli lett match. Dette ble ikke tilfellet, for Silvestri vartet opp med den ene mesterlige redningen etter den andre.  Dermed endte det med en meget overraskende 0-1 seier til Leeds.

Forsvar:

Weligton (35) – Malaga

Man skulle tro at et Barcelona-lag med 10 strake seire i serien skulle feie over Malaga på hjemmebane, men det skulle vise seg at bortelaget ville det annerledes. En imponerende forestilling av Malaga sin back-firer og keeper resulterte i en sterk 0-1 seier. Mye av æren må tildeles keeper Kameni, og ikke minst kaptein Weligton. Han fremsto som en leder ute på banen, og ga 100% i alle dueller. Kapteinen setter et eksempel om at hardt og oppofrende forsvarspill lønner seg.

Tiago Silva (30) – PSG

Den brasilianske landslagskapteinen spilte en veldig god kamp mot Chelsea, hvor laget fra Paris var uheldige som ikke fikk med seg mer enn 1-1. Det ble også spilt seriekamp i helgen mot Toulouse, og Silva imponerte defensivt og offensivt med ett mål i en 3-1 seier.

Jake Buxton (29) – Derby

Som Smalling i forrige runde, scorer også Buxton to ganger som midtstopper. Resultatet endte med 3-2 seier over Sheffield Wednesday.

Midtbane:

David Silva (29) – Manchester City

Spilte en vanvittig god kamp når Manchester City knuste Newcastle 5-0. Den lille spanjolen var en kreativ gigant på banen ved å først assistere Dzeko til et mål, for senere å score to mål selv. Hvis dette nivået fortsetter kan vi vente oss en spennende kamp mot Barcelona i kveld.

Xabi Prieto  (31) – Real Sociedad

Ble kåret til banens beste i en fantastisk fotballkamp mellom Real Socciedad og Sevilla. Midtbanen scoret 2 mål i kampen, hvor det siste målet ble scoret i siste minutt slik at kampen endte 4-3.

Adrien Rabiot (19) – PSG

Det er mye snakk om Sterling og Pogba når det gjelder hvilken unggutt som er best i europa. En annen som bør nevnes er Adrien Rabiot. Etter mye motgang i PSG-trøya løsnet det endelig for det lovende talentet. Den 19-årige franskmannen viste sitt enorme potensial ved å score 2 mål i PSG sin 3-1 seier over Toulouse.

Arien Robben  (31) – Bayern Munchen

I serien er Bayern uslåelige om dagen. Denne helgen vant de 0-6 på bortebane over nyopprykkede Paderborn. Robben spilte offensiv midtbane,  scoret to mål og assisterte to til. Han ble selvfølgelig kåret til banens beste. Nederlenderen er seriens soleklare toppscorer med 16 mål, og det er vel bare en annen nederlender (Dost) i storform som kan true han. I champions league spilte Robben en svak kamp mot et defensivt Shaktar Donetsk, men kommer på ukens lag grunnet den fantastiske kampen i helgen.

Angrep:

Bas Dost (25) – Wolfsburg

Spissen slutter rett og slett ikke å score, og sikrer seg nok en gang plass på ukens lag. Han sikrer ene og alene to nye seire for ustoppelige Wolfsburg ved å score alle 4 målene denne uken. Først scoret han to mål i en viktig 2-0 seier over Sporting i Europa League. Så scoret nederlenderen to  i  helgens 2-1 seier over Hertha Berlin. Dost har det desidert beste scoringsnitter i Bundesliga etter 11 mål på 11 kamper, og med denne formen er han en reell utfordrer til toppscorertittelen. Om ikke favoritt.

Ivan Santini  (25) – Kortrijk

Scoret 4 mål i Kortrijk sin overbevisende 6-0 seier over Westerloo, og er med det en selvfølge på ukens lag. Kroaten er nå toppscoreren i Belgisk eliteserie med 13 mål.

Romelu Lukaku (21) – Everton

Belgieren har hatt en overraskende svak sesong i Everton. Han har vært vaksinert mot scoringer, og har misbrukt ekstremt mange sjanser over lang tid. Derfor er det godt å se at scoringene endelig begynner å komme. Lukaku spilte en fantastisk kamp mot Young Boys i Europaligaen med hattrick i en sterk 1-4 seier. Det endte også med scoring i 2-2 kampen mot Leicester i helgen, og det resulterte dermed 4 scoringer på en uke. Vi får håpe at det nå har løsnet for den unge Belgieren, og at han kan skyte Everton høyere opp på tabellen.

Manager:

Dieter Hecking – Wolfsburg

Wolfsburg stormer videre etter to nye seiere denne uken. Laget ser virkelig ut til å ha knekt koden denne sesongen, og ser ut til å være de største favorittene til andreplassen i Bundesliga. Ellers seiler også laget opp som en outsider til å vinne Europa League ettersom de er i en massiv flytsone.

Benken:

Carlos Kameni – Keeperen til Malaga storspilte i en overraskende 0-1 seier over Barcelona.

Stuart Armstrong – Har vært veldig god etter overgangen fra Dundee United. 2 gode kamper for Celtic denne uka, med både mål og assist.

Isco – Banens beste for Real Madrid begge kamper denne uken. Var veldig nær å komme inn på ukens lag.

Benik Afobe – Unggutten var banens beste i Wolverhamptons 5-0 seier over Rotherham. Afobe fikk 2 mål og en assist.

Mark Janko – Den høyreiste Østerrikeren scoret hattrick for Sydney.

Joao Teixeira – Unggutten på utlån fra Liverpool scoret 2 mål for Brighton i en 4-3 seier over Birmingham

 

Ukens Øyeblikk:

Marwin HitzMarwin Hitz

Augsburg gjester Bayern Leverkusen. Stillingen er 1-2, og Augsburg får corner 4 minutter på overtid. Etter litt frem og tilbake faller ballen til ingen andre enn Marwin Hitz, keeperen som har kommet opp i angrep i et siste desperat forsøk på å score. Han for stokket beina og dunker ballen inn i nettet fra 5 meter. Dermed ender kampen 2-2, og Hitz har scoret det tredje målet noensinne av en keeper i Bundesliga fra åpent spill.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -