Weghorst med hat trick da Wolfsburg vant målfesten mot Düsseldorf

92
Med tre mål og to målgivende var Wout Weghorst den avgjørende spilleren da Wolfsburg slo Düsseldorf. Bilde: Кирилл Венедиктов, Wikimedia.

(Wolfsburg – Düsseldorf 5-2) Takket være Wout Weghorst rehabiliterte VfL Wolfsburg seg etter 0-6-tapet i München og slo Fortuna Düsseldorf etter en ny målfest. Nederlenderen scoret tre mål og slo to målgivende pasninger.

Det skjedde lite i kampens første halvtime. Wolfsburg hadde ballen mest og styrte kampen, men var for upresis og manglet kreativitet i den siste tredjedelen. Düsseldorf fokuserte på kontringer, men klarte ikke å gjennomføre dem.

Gjestene tok likevel ledelsen. Dodi Lukebakio ble felt av Josuha Guilavogui rett utenfor boksen. Det påfølgende frisparket plasserte Kaan Ayhan over muren og i krysset.

Rett etter scoringen kunne Düsseldorf ha økt ledelsen. Rouwen Hennings ble spilt gjennom av Lukebakio og prøvde å lobbe ballen over Koen Casteels. Wolfsburgs keeper ble stående og hadde ingen vansker med å redde forsøket. Kort tid senere headet Hennings et innlegg forbi målet.

Düsseldorfs sjansesløseri hevnet seg. Fire minutter etter Ayhans frispark vant Wout Weghorst duellen mot forsvarsspilleren. Nederlenderen fikk ballen i armen og sentret til Admir Mehmedi som lobbet ballen over Michael Rensing og utlignet. Etter videodømming ble målet godkjent.

Målfest i andre omgang

Wolfsburg dominerte kampen etter pausen og var offensive. I løpet av seks minutter avgjorde hjemmelaget kampen.

Ti minutter etter pausen kastet Maximilian Arnold ballen til Jerome Roussillon. Fra dødlinjen spilte venstrebacken ballen tilbake i boksen. Düsseldorf fikk ikke klarert ballen og Weghorst scoret på åpent mål fra seks meter.

Rett etter scoringen hadde Düsseldorf nesten utlignet umiddelbart. Lukebakio fikk ballen utenfor boksen og fyret på mål. Casteels vartet opp med en god redning.

Kort tid senere fikk Wolfsburg tildelt et hjørnespark som bortelaget på nytt ikke fikk klarert. Roussillon fikk tak i ballen og slo den tilbake i sekstenmeteren. Weghorst headet på tvers til Robin Knoche som bare trengte å styre ballen over målstreken.

Kombinasjonen Roussillon og Weghorst sørget også for Wolfsburgs tredje mål i løpet av seks minutter. Franskmannen driblet med mye fart etter en overgang og var heldig med å få ballen videre mot Weghorst. Rensing prøvde å bryte pasningen, men fikk ikke nok kraft bak redningen. Weghorst scoret på nytt på åpent mål.

Seks minutter senere var det gjestene som scoret. Kevin Stöger spilte en god lang pasning på Benito Raman. Sistnevnte var alene med keeper og overvant Casteels med en plassert avslutning i nederste hjørne.

Düsseldorf gav aldri opp, men det var Wolfsburg som hadde de største sjansene i andre omgang. Etter et nytt innlegg av Roussillon klarerte Rensing ballen rett foran føttene til John Anthony Brooks. Midtstopperens skudd ble reddet på streken av Marcin Kaminski.

Et kvarter før slutt reagerte Rensing sterkt. Weghorst spilte ballen til Roussillon som løp i boksen. Franskmannen skjøt fra 14 meter og Rensing reddet forsøket i tverrliggeren.

Düsseldorf var heller ikke ufarlige. Et hjørnespark headet Ayhan kun knapt forbi lengste stolpe.

Likevel burde Wolfsburg ha ledet med mer enn to mål. Innbytteren Felix Klaus dukket opp alene foran Rensing etter en kontring, men traff kun brystet til Düsseldorfs sisteskanse. Weghorst bommet så vidt på krysset da han skjøt fra 15 meter.

To minutter før slutt scoret Wolfsburg kampens siste mål. Felix Klaus slo et innlegg i boksen. Wout Weghorst fikk avslutte, men Rensing reddet sterkt. Returen headet Weghorst dog enkelt over målstreken.

Kampen var likevel ikke over og Düsseldorf hadde de siste mulighetene. Ramans skudd gikk i utsiden av stolpen. Casteels vartet opp med to sterke redninger mot Stöger skudd og Hennings’ heading fra kort hold.

Wolfsburg vant til slutt fortjent, har nå 42 poeng og ligger på sjuendeplassen. Düsseldorf er på tolvteplassen med 31 poeng.