1-0 mot Canada: Sverige i kvartfinalen

94
Hedvig Lindahl reddet et straffespark da Sverige tok seg videre til kvartfinalen. Bilde: Anders Henrikson, Wikimedia.

(Sverige – Canada 1-0) Sverige har avansert til kvartfinalen i VM. I en sjansefattig kamp var Stina Blackstenius’ scoring og Hedvig Lindahls strafferedning avgjørende.

I første omgang dominerte forsvarsrekkene. Selv om begge lag prøvde å spille framover, klarte ingen av lagene å utgjøre en trussel for motstandernes forsvarsspillere. De første 45 minuttene endte uten målsjanse og uten skudd på mål.

Ti minutter etter pausen utnyttet Sverige kampens første mulighet. Etter et canadisk balltap spilte Sverige kjapt framover. Kosovare Asllani spilte en sterk pasning i boksen. Stina Blackstenius scoret fra kort hold.

Etter scoringen tok Sverige i en kort periode styringen mot et sjokkert canadisk lag, men klarte ikke å skape flere sjanser. Canada ble etter hvert mer offensive og hadde sin første målsjanse ved Sophie Schmidt som headet ballen til siden for mål.

Etter halvspilt omgang meldte videodommeren seg. TV-bildene avslørte at Asllani hadde spilt ballen med hånden i boksen. Canada fikk tildelt et straffespark. Hedvig Lindahl reddet Janine Beckies forsøk fra elleve meter.

Ti minutter før slutt fikk også Sverige tildelt et straffespark etter at Ashley Lawrence hadde felt Fridolina Rolfö i boksen. På nytt intervenerte videodommeren og korrigerte avgjørelsen: Blackstenius var så vidt offside i forkant av situasjonen.

Selv om Canada økte presset på det svenske forsvaret mot slutten av kampen, var straffesparket den siste store canadiske sjansen. Sverige, derimot, hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Nærmest var Asllani, men Desiree Scott reddet hennes forsøk på streken. Sverige tok seg likevel videre til kvartfinalen og møter på Tyskland.