18 mål i 3 kamper: Ellevilt Köln-tap mot Paderborn, Bochum med storseier mot Ingolstadt

133
Lukas Hinterseer scoret hat-trick mot Ingolstadt. Bilde: Wikimedia.

2. Bundesliga klarte å underholde på søndag: I 3 kamper ble det til sammen 18 scoringer. Köln tapte overraskende mot Paderborn, Bochum vant stort mot Ingolstadt og Aue slo St. Pauli.

1. FC Köln – SC Paderborn 07 3-5

Paderborn startet ikke dårlig, men Köln burde ha fått tildelt et straffespark for hands etter tjue minutter. Simon Terodde bommet på en kjempemulighet og scoret to mål, men var offside begge ganger. Etter 36 minutter scoret Terodde på nytt, og selv om han så ut til å være i offside denne gangen også ble målet tellende. Kun ett minutt senere utlignet Babacar Gueye etter at Timo Horn hadde reddet et skudd tilbake i feltet.

I andre omgang var det på nytt Terodde som sendte Köln i ledelsen fra kort hold. Denne gangen varte ledelsen i 13 minutter før Philipp Klement utlignet etter et fint angrep. Fem minutter senere ble Mohamed Dräger holdt av Jannes Horn i feltet, og Paderborn fikk tildelt et straffespark. Timo Horn reddet mot Klement, men spissen satte returen i mål.

I de siste ti minuttene ble den allerede meget underholdende kampen ellevill. Terodde klarte to ganger ikke å overvinne Leopold Zingerle fra meget gode posisjoner. Jhon Córdoba klarte det Terodde ikke klarte og utlignet etter et hjørnespark. Tre minutter før overtid ble Jonas Hector utvist med sitt andre gule kort. To minutter senere sendte innbytteren Bernard Tekpetey Paderborn i føringen. På overtid avgjorde Sven Michel kampen etter en overgang.

Köln har tapt sin første kamp denne sesongen og ligger med ti poeng etter fem kamper foreløpig på tredje plass. Paderborn har to poeng mindre.

VfL Bochum – FC Ingolstadt 04 6-0

På plassen foran Köln ligger Bochum med like mange poeng, men laget klarte å skaffe seg veldig god målforskjell mot Ingolstadt. Bochum ledet allerede 3-0 etter tjue minutter. Etter tre minutter felte Galvao Tom Weilandt i sekstenmeteren, og Lukas Hinterseer konverterte den påfølgende straffen. Kort tid senere traff spissen tverrliggeren. Robbie Kruse utnyttet Marco Knallers dårlige keeperspill etter 13 minutter, og fem minutter senere scoret Weilandt Bochums tredje mål. Ingolstadt begynte først å bli aktive i det siste kvarteret før pausen, mens Bochum kunne ha økt ledelsen ytterligere.

Etter pausen hadde begge lag én kjempesjanse før vondt ble til verre for Ingolstadt. Galvao fikk sitt andre gule kort og ble utvist. I overtall var Bochum nådeløse. Hinterseer scoret etter et fint angrep og konverterte kort tid senere Bochums andre straffespark for dagen. Bochum gav seg aldri og hadde flere muligheter mot et meget svakt lag fra Bayern som var heldig at kun Anthony Losilla klarte å score enda et mål.

Erzgebirge Aue – FC St. Pauli 3-1

Aue startet best og skapte problemer for St. Pauli. Etter tolv minutter belønnet hjemmelaget seg da Dennis Kempe scoret etter en kjapp overgang. Gleden varte dog ikke lenge: Henk Veerman utlignet kun fire minutter senere etter et frispark.

Utligningen sørget for at kampbildet forandret seg totalt. Plutselig var St. Pauli best og hadde en del gode muligheter. Blant annet traff Christopher Buchtmann stolpen. Denne gangen var det dog Aue som scoret ut av ingenting. Pascal Testroet fikk drømmetreff og banket ballen i venstre kryss fra 20 meter.

I andre omgang var begge lag offensive og skapte en del muligheter. Sett under ett var kampen jevn og begge lag kunne ha scoret. Laget som til slutt scoret var Aue. Nicolai Rapp spilte en lang pasning over forsvaret på Jan Hochscheidt. Midtbanespilleren gikk mot målet og scoret fra ti meter et kvarter før slutt.

Deretter hadde begge lag fortsatt noen farlige avslutninger uten at det ble flere mål. Aue vant for første gang denne sesongen, mens St. Pauli nå har tapt de siste tre kampene.