18-åring senket «Den gamle dame»

336

Manuel Locatelli (18), ble matchvinner for AC Milan. Da dem slo Juventus 1-0 i går.

I en kamp hvor dommeren kom i fokus  blant annet fikk Juventus en feilaktig annullering, ble det en 18-åring som fikk avgjøre kampen til fordel for hjemmelaget. I oppgjøret mellom de to gigantene i italiensk fotball, AC Milan og Juventus i går kveld.

De tidligere oppgjørene mellom disse to lagene har vært mer kattens lek med musa. Hvor Juventus sto med ni strake seirer mot Milan,  noe hjemmelaget ønsket å sette en stopper for foran et fullsatt San Siro. Kampen startet i et voldsomt høyttempo, hvor Juventus styrte kampen fra første spark. Torino klubben kom opp med flere halvsjanser uten at det egentlig ble noe farlig av den grunnen. Hjemmelaget hadde problemer med å få ballen rundt og ut på kantene, men etter hvert fikk dem kombinasjonene til å fungere, og dem ble mer og mer med i kampen.

Så i det 36 minuttet skulle altså kveldens dommer komme i fokus. Da Miralem Pjanic sendte et frispark rett i mål for «den gamle damen». Først ble målet godkjent, men etter en lengre prat med linjemannen valgte Nicola Rizzoli å annullere målet, for offside på Leonardo Bonucci. En avgjørelse som ikke mange andre skjønte noe som helst av.  Der var nok til at  Miralem Pjanic ble så sint at han fikk gult kort for protester.

Den andre omgang startet som den første med Juventus at det var juventus som kontrollerte kampen. Milan hadde lagt seg lengre bakpå å virket fornøyd med kampen mot Juventus. Derfor kom det også som en overraskelse at Milan tok ledelsen etter 65 minutter.  Etter et fint angrep med Ignazio Abate og Suso med kombinasjoner utpå siden, hvor unggutten Locatelli løfte ballen opp i hjørnet via tverrliggeren. Dermed ble han den store spilleren for hjemmelaget i går. Det var Locatelli andre mål for sesongen, og muligens en av kandidatene til årets mål.

Etter scoringen satte ”Den Gamle Dame” Milan under et voldsomt press. Hvor dem hadde flere halvmuligheter, uten at det ble noe mål ut av sjansene. Dermed endte det med en 1-0 seier til Milan. Seieren gjør at Milan klatret opp på en andreplass i Serie A, bare to poeng bak Juventus.

Milan – Juventus: 1-0 (0-0)
1-0: Locatelli (65)