Barcelona vant Madrid-derbyet!

276

Målløst i storoppgjøret mellom byrivalene Atletico og Real. Det betyr at Barcelona øker forspranget til disse lagene til 10 poeng. Det ble et tett og intenst oppgjør på nye fantastiske Wanda Metropolitano. Selv om målene uteble, var det spennende hele veien. Begge lag skapte en del muligheter og hjemmelaget hadde kanskje de to aller største sjansene.

Allerede etter 3 minutter er Correa alene med keeper, men klarer utrolig nok å sette ballen uetenfor. Hjemmelaget hadde også en gigantisk sjanse der innbytter Gameiro lobber ballen over en utrusende Casilla i Real-målet. Varane er akkurat tilbake i tide og redder på streken.

- Annonse -

Real hadde også sine sjanser ved Kroos og Ronaldo, men det manglet nok en gang kvalitet i avslutningene til Real Madrid. Benzema spilte nok en svak kamp og ble byttet ut midtveis i andre omgang. Ronaldo spilte heller ikke noen stor kamp. Det meste han prøvde på ble effektivt blokkert av den bakre fireren til Atletico.

8 gule kort (6 til Atletico), et par omdiskuterte straffe-situasjoner. Et til hvert av lagene. Mange tøffe taklinger – det var nok å ta tak for dommeren som gjorde en bra kamp. Tillot en god del, og taklet temperaturen i kampen bra.

Barcelona var også i Madrid i dag. De besøkte Leganes (en forstad til Madrid) og vant komfortabelt 3-0. Hjemmelaget har vist gode takter så langt og viser at selv med små ressurser går det an å hevde seg blant de store. Foruten 3 poeng var det nok mest gledelig for Valverde at Luis Suarez igjen scoret mål. 2 fulltreffere i dag gjør trolig godt for selvtilliten.

Barcelona leder som nevnt med 10 poeng. Real Madrid ser ikke ut som noe mesterlag for tiden. Det er mange av de store stjernene som ikke presterer som vi er vant til å se. Ronaldo, Benzema, Modric og Marcelo. Alle spilte en kamp under pari i kveld. Mye balltap, lite flyt i spillet. Det hurtige direkte overgangspillet Real Madrid har på sitt beste er ikke der i like stor grad som før.

Tidligere i dag slo Sevilla Celta Vigo med 2-1. Getafe vant stort 4-1 over Alaves. Alle de store lagene i aksjon i dag, lørdag pga. Champions League spill tirsdag og onsdag.

Kommentarer

kommentarer