Bayern München-seieren øker spenningen i toppen av Bundesliga

213

Spenningen i toppen av Bundesliga etter ni spilte runder av den tyske toppdivisjonen.

Med seier for både Bayern München og RB Leipzig, og Dortmunds uavgjort borte mot Eintracht Frankfurt., gjør at det nå skiller bare ett poeng mellom første og tredjeplass i Bundesliga. Borussia Dortmund leder bare på bedre målforskjell en Bayern München. Bayern München vant 0-1 over HSV på bortebane i går kveld, og er nå på 20 poeng. Det er nøyaktig samme antall poeng som Dortmund, som tidligere spilte bare uavgjort mot Frankfurt. Således er det nå bare målforskjellen som skiller de to klubbene på de to øverste plassene.

Bayern München vinner etter et mål fra franskmannen Corentin Tolisso i det 52. minutt. Alt annet enn seier hadde også vært skuffende for stor klubben, til og med spille forholdene ble litt bedre da HSVs Gideon Jung fikk et direkte rødt kort like før pause. Seieren, som nevnt, førte Bayern München til en delt førsteplass i 1. Bundesliga, etter ni serierunder av årets sesong. Men også RasenBallsport Leipzig e.V tok en seier hjemme mot VfB Stuttgart, og ligger bare ett poeng bak de to klubbene i toppen. Noe som klubben var i stand til etter at Borussia Dortmund overraskende bare klarte 2-2 mot Frankfurt. RB Leipzig klarte å vinne 1-0 hjemme over Stuttgart etter at Marcel Sabitzer scoret midten av første omgang. Med seieren står de med 19 poeng, og er innehaver av tredjeplassen i Bundesliga, ett poeng etter Bayern München og Borussia Dortmund som begge har 20 poeng.

Andre steder rundt om i 1. Bundesliga var det en oppgjør mellom Borussia Mönchengladbach og Bayer Leverkusen. Hvor Borussia Mönchengladbach med dansken Jannik Vestergaard spilte hele kampen for Borussia Mönchengladbach i midtforsvaret. Hjemnmelaget tok riktignok ledelsen etter bare sju minutter, noe som de holdt helt inn til pausen. I den andre omgangen fikk vi fem forskjellige målscorere for Bayer Leverkusen. Til syvende å sist vant gjestene med hele 1-5. Etter mål av ven Bender, Leon Bailey. Julian Brandt, Kevin Volland og Joel Pohjanpalo.  med seieren ligger Bayer Leverkusen på en niendeplass, det er to poeng bak Borussia Mönchengladbach som er på en åttende plass.

Hannover sto for en snuoperasjon i bortekampen mot Augsburg. I en kamp hvor Iver Fossum fikk starte kampen for gjestene. Nordmannen har fått begrenset med spilletid siden opprykket, men fikk endelig tillit fra start på midtbanen til Hannover lørdag.Men det var hjemmelagets Michael Gregorisch som sendte Augsburg i ledelsen i det 33. minutt. Iver Fossum ble byttet ut til fordel for spissen Niclas Füllkrug. Innbytteren snudde kampen til 2–1 med to scoringer i det 76. og det 89. minutt. Hannover ligger som nummer seks på tabellen med 15 poeng, som er fem poeng opp til Bayern og Borussia Dortmund, og fire poeng opp til Leipzig.