DFB-cup: Werder utslått, norske keepere i straffedrama

706

Denne helga er det blitt spilt 1. runde i den tyske cupen, DFB-cup. Her har Werder Bremen for fjerde gang på seks år blitt utslått av lag fra lavere divisjoner, og de to norske keeperne Rune Almenning Jarstein og Ørjan H. Nyland har begge kommet seirende ut av straffedrama.

Werder Bremen tapte 1-2 mot Sportfreunde Lotte som spiller i 3. liga (byen Lotte ligger like ved Osnabruck). Zlatko Junuzovic scoret for Werder til liten nytte. De har tapt fire av de seks siste sesongene mot lag fra lavere divisjoner.

For de to norske landslagskeeperne ble det høydramatisk. Ingolstadts Ørjan H. Nyland holdt nullen borte mot Erzgebirge Aue (2. Bundesliga), men kampen endte 0-0 og gikk til straffer. Der vant Ingolstadt.

Hertha Berlin måtte også ut i straffesparkkonkurranse. Mitchell Weiser berget hovedstadslaget etter 83 minutter i kampen som endte 1-1 borte mot Jahn Regensburg (3. nivå). Hertha vant på straffene.

Også Eintracht Frankfurt berget seg på straffer i kampen mot Magdeburg (endte 1-1), det samme gjorde Mainz mot Unterhaching (endte 3-3). Mainz ledet 3-1 etter 88 minutter, men Unterhaching berget likevel ekstraomganger!

RB Leipzig på sin side tapte på straffer (endte 2-2) i Saxon-derbyet mot Dynamo Dresden.

Hauenstein – Bayer Leverkusen 1-2

Hamburg og Borussia Dortmund spiller sine kamper mandag.

Bilde: Sportfreunde Lotte slo ut Werder Bremen i cupen (Foto: Wikimedia Commons)