Gladbach slo Leverkusen i rundens toppkamp

139

Borussia Mönchengladbach tok imot Bayer Leverkusen til rundens toppkamp i Bundesliga lørdag kveld. Begge klubbene skal ut i Champions League denne sesongen, og begge ligger plassert forholdsvis nær hverandre i delstaten Nordrhein-Westfalen. Kampen startet noe forsiktig, og begge lag var gode til å tette rom som det andre laget potensielt kunne ha utnyttet. Den første virkelig store sjanse falt til Borussia Mönchengladbach, og Leverkusen-keeper Bernd Leno måtte varte opp med en strålende dobbeltredning for å holde resultatet til 0-0.

André Hahn setter inn 1-0 for Gladbach.

Ikke lenge etter var det Gladbach-keeper Yann Sommers tur til å vise fram sine kvaliteter, da han reddet et skudd fra Karim Bellarabi. André Hahn fikk en meget god mulighet ikke lenge før pause, men Leno var igjen ute og fikk avverget. Hahn fikk imidlertid en ny mulighet ikke lenge etter. Christoph Kramer, som kom til Gladbach fra nettopp Leverkusen i sommer, tok et frispark kjapt og sendte en lang ball opp mot Leverkusens banehalvdel. Leverkusen-stopper Jonathan Tah traff ikke ordentlig på headingen og Hahn plukket opp ballen, tok den med seg et par skritt og plasserte den fint nede i høyre hjørnet. Dermed ledet hjemmelaget 1-0 til pause. Ikke lenge før målet hadde nevnte Tah en heading i tverrliggeren.

OPPSUMMERING AV HELE ÅPNINGSRUNDEN HER

Leverkusen kom startet best i andre omgang, og Kevin Kampl fikk en meget god mulighet, men skuddet gikk i stolpen. Bellarabi var også frisk utover i kampen og hadde nok et skudd som Sommer fikk avverget. Gladbach var på sin side nære ved å øke ledelsen etter et frispark fra Raffael som endret retning i muren, men Leno fikk avverget. Joel Pohjanpalo ble byttet inn for en skadet Charles Aránguiz i det 77. min, og to minutter stanget han inn utligningen etter mye rot i Gladbach-feltet. Gladbach-trener André Schubert svarte med å sette inn Thorgan Hazard som scorte hattrick i midtuka. Han sendte en hårfint offside-plassert Lars Stindl igjennom med en perfekt pasning, og kapteinen satte inn 2-1.

Dermed fikk Borussia Mönchengladbach en perfekt start på Bundesliga-sesongen med seier over naboen fra Leverkusen. Hjemmelaget møter nyopprykkede Freiburg borte etter landslagspausen, mens bortelaget tar imot Hamburg hjemme på BayArena.

Gladbach-kaptein Lars Stindl setter inn 2-1.

Borussia Mönchengladbach – Bayer 04 Leverkusen (Borussia-Park) 2-1:

Mål: André Hahn 45+2′ og Lars Stindl 84′ (Gladbach), Pohjanpalo 79′ (Leverkusen).

Gule kort: Christoph Kramer, Tobias Strobl og Lars Stindl (Gladbach), Ömer Toprak, Wendell og Karim Bellarabi (Leverkusen).

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Jantschke (Vestergaard 45′) – Traoré (Johnson 61′), Strobl, Kramer, Wendt – Stindl – Hahn (Hazard 84′), Raffael.

Bayer 04 Leverkusen: Leno – Jedvaj, Tah, Toprak, Wendell – Baumgartlinger, Aránguiz (Pohjanpalo 77′) – Bellarabi, Calhanoglu (Mehmedi 64′), Kampl – Volland (Brandt 64′).

Banens Beste: Christoph Kramer kjempet som en helt på midtbanen og gjorde livet surt for gamleklubben. Bidro også med en assist da han tok frisparket som ledet til 1-0 kjapt.

Tilskuertall: 52183.