Grusom debut for Yttergård Jenssen i Eredivisie

517

Ruben Yttergård Jensen var i startoppstillingen og Aleksander Sørloth på benken da Groningen innledet årets æresdivisjon på verst tenkelig måte. Feyenoord vant 5-0 på Euroborg stadion, og det var ikke mer enn de fortjente.

Groningen lå under 0-3 til pause og det var ikke et mål for lite. Feyenoord dominerte fullstendig fra første spark, og et skuffende svakt Groningen-lag som man venter skal kjempe om topp seks, så ut som et bunnlag gjennom hele første omgang.

Tonny Vilhena ga Feyenoord ledelsen etter 19 minutter da han enkelt kunne sette inn en retur fra Groningen-keeper Sergio Padt, mens Eljero Elia scoret to mål mot slutten av omgangen. Begge gangene feiret han på en ny måte – med å dra leggskinnet opp av den ene sokken og putte den i munnen. Mellom disse to målene hadde Groningen sin eneste målsjanse på et lurt langskudd fra Jesper Drost da Feyenoord-keeper Bradley Jones var litt langt ute, men skuddet klarte Jones å få slått bort fra målet.

Groningen åpnet med mer tro på seg selv i andre omgang og fikk en god sjanse tidlig, og presset Feyenoord litt bakpå. Men i stedet for 1-3 ble det 0-4 da Elia igjen avsluttet med en flott scoring, og da var kampen definitivt kjørt.

Gjestene fra Rotterdam senket tempoet noe og tok ut både Elia (fikk fingeren ut av ledd) og Dirk Kuyt. Groningen fikk et par ok sjanser, men Bradley Jones sto godt i målet de få gangene han var i aksjon. Til slutt ble det også 5-0 til Feyenoord da Nikolai Jørgensen på sitt niende(!) skudd fikk ballen i mål, via en forsvarer og tverrligger.

Ruben Yttergård Jensen ble i likhet med resten av Groningen-laget løpende mellom. Noen gode taklinger ble det på nordmannen, men ellers fint lite å rope hurra for. Groningen gjorde en slett jobb, de mistet ballen fryktelig lett i de bakre leddene og gjorde oppgaven enkel for Feyenoord.

Feyenoord ser utvilsomt sterkere ut enn på lenge. Tar man avslutningen av forrige sesong som ga cupseier og en bra ligainnspurt, og serieåpningen i Groningen til grunn, kan Giovanni van Bronckhorsts menn være verdt å se opp for denne sesongen med tanke på å utfordre PSV og Ajax i toppen. Laget virker sterkere defensivt og har med Elia, Dirk Kuyt og nyervervelsen Nikolai Jørgensen fra FC København en sterk angrepstrio.

Yttergård Jenssen spilte hele kampen, og Sørloth fikk ikke spilletid.

NB! Regjerende ligamester PSV Eindhoven vant i går 2-1 borte mot Utrecht. Laget lå under 0-1 til pause, men snudde i andre omgang etter scoringer av Davy Pröpper og Gaston Pereira.

Bilde av Ruben Yttergård Jenssen (Wikimedia Commons)