Lillestrøm fortsatt på kvalikplass etter uavgjort mot Bodø/Glimt

225

(Lillestrøm – Bodø/Glimt 1-1) Bodø/Glimt har hindret å bli passert av Lillestrøm på tabellen. Etter to tidlige scoringer endte kampen på Åråsen uavgjort.

Det tok kun litt over to minutter før Kristian Fardal Opseth fikk drømmetreff. Spissen banket ballen i krysset fra utenfor feltet og sørget for gjestenes ledelse.

Til tross for målet var Lillestrøm best i omgangens første halvdel. Frode Kippe hadde en kjempesjanse til å utligne rett etter scoringen. Midtstopperen stod umarkert etter et frispark, men fikk ikke kontroll på ballen.

Etter ti minutter kom likevel utligningen. Fredrik Krogstads skudd ble blokkert, men kanten fikk tak i returen. Krogstad spilte ballen foran mål der Arnor Smarason scoret fra kort hold.

LSK kunne også ha tatt ledelsen: Ulrik Saltnes endte opp med å heade i egen stolpe etter et hjørnespark.

Deretter var Lillestrøms beste periode over. Etter rundt halvspilt omgang tok gjestene kontroll på kampen. Glimt hadde to gode sjanser før pausen. Først blåste Vegard Bleikvoll Moberg ballen langt over tverrliggeren fra en god posisjon. Deretter reddet Marko Maric mot Amor Layounis skudd.

Ingen scoringer i andre omgang

Selv om bortelaget avsluttet første omgang best, hadde Lillestrøm den første store sjansen etter pausen. Thomas Lehne Olsen ble spilt gjennom, men rotet bort muligheten alene med Ricardo. Kort tid senere headet spissen Mats Haakenstads innlegg over målet.

Utenom det kom det likevel lite fra hjemmelaget. Lillestrøm spilte rotete og så ut til å mangle en tydelig plan for det offensive spillet. Mange baller ble slått langt på spissene som ikke vant mange dueller mot Bodø/Glimts midtstoppere.

Bortelaget, derimot, kontrollerte ballen på midten og ble først presset dypt i motstanderens halvdel. Selv om gjestene kunne være fornøyde med uavgjort på grunn av tabellsituasjonen, var de best i store deler av andre omgang. På grunn av for unøyaktige pasninger ble det likevel nesten aldri farlig for Lillestrøm-keeperen Maric.

Kampens siste mulighet hadde likevel Lillestrøm, som hevet seg mot slutten av kampen. På overtid fikk Kippe heade etter et hjørnespark.

Etter poengdelingen har Bodø/Glimt 30 poeng og ligger på 11. plass. Nordlendingene tar imot Vålerenga neste runde og avslutter sesongen borte mot Rosenborg.

Lillestrøm ligger på kvalikplassen med 28 poeng, ett poeng bak Strømsgodset og Start, og tre foran Stabæk. Lagets siste motstandere er Strømsgodset (borte) og Kristiansund (hjemme).