Mandzukic sørger for historisk finale for Kroatia!

183

England – Kroatia

Første omgang startet på en fortreffelig måte for England. Modric feller Alli på ca 20 meter og England får et korrekt idømt frispark. Kieran Trippier setter sitt første landslagsmål – og for et mål!! Helt oppe i krysset, skrudd rundt muren. Fantastisk skudd. Videre i omgangen ble det en del halvsjanser til begge lag og en relativt jevn omgang. Kane hadde en god mulighet da han ble spilt i gjennom. Satt først ballen i keeper og returen i stolpen. Da vinket linjedommer offside. Veldig vanskelig å se hvor den offsiden var, men det ble ikke mål uansett.

Kroatia hadde også sine muligheter, men det manglet litt på å kalle det store målsjanser. Til det ble avslutningene for dårlig. Det var ikke ufortjent at England gikk til pause med ledelse.

Andre omgang startet litt på samme måt som første omgang hadde vært. Realtivt jevnt i spill og sjanser. Kroatia noe farligere i et par tilfeller, og England også med et par bra muligheter. I det 68. minutt får Kroatia lønn for strevet. 1-1 etter et innlegg fra Vrsaljko på høyre. Perisic kommer foran Trippier og får et bein på ballen. Pen scoring.

4 minutter etter scoringen er Perisic frempå igjen med et skudd i stolpen. Returen smeller Rebic rett på Pickford. Kroatia var inne i en veldig strek periode og England begynte å virke usikre i forsvar. England gikk plutselig fra å virke sikre og ha kontroll til å bli veldig slurvete i de bakre rekker. De holdt på å rote det til ved flere anledninger. Men det ble 1-1 etter ordinær tid og nok en gang ekstraomganger.

England var det klart førende laget i første ekstraomgang. Det ble ikke skapt mange sjanser, men Stones heading på corner var en stor sjanse. Den ble reddet på streken av Vrsaljko. Kroatia svarer med en like stor sjanse på overtid. Et innlegg foran mål fra Perisic som Mandzukic kommer først på, men avslutningen går i Pickford og ut til corner. God og ikke minst tøff redning. Det krever litt mot å kaste seg inn i beina på svær Mandzukic i stor fart.

Andre ekstraomgang ble preget av mange slitne bein, men Kroatia klarer å utnytte at Stones er uoppmerksom en lite sekund. Mandzukic sniker seg inn mellom stopperne til England og setter ballen forbi Pickford. England måtte spille de siste minuttene med 10 mann etter at Trippier ble skadet og England hadde benyttet alle innbytterne.

Vi gratulerer Kroatia med sin første finale i historien. Deres beste plassering er en 3. plass i 1998. Det er et meget godt lag Frankrike skal bryne seg på i finalen på søndag. England spiller bronsefinale mot Belgia på lørdag. De møtes da for andre gang dette mesterskapet i og med at de var i samme gruppe.