Molde slo tilbake og stoppet Vålerenga

71
Fredrik Aursnes kan ha spilt sin siste kamp for Molde. Toulouse kan bli neste stoppested. Den franske klubben skal ha lagt inn bud på over 30 millioner kroner. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Molde – Vålerenga 4-1) Etter en trøblete åpning, vant Molde til slutt fortjent mot Vålerenga. Hjemmelaget slo tilbake etter tapet i Bodø, mens Vålerenga tapte for første gang siden tredje serierunde.

Etter et sterkt første kvarter for gjestene, der særlig Osame Sahraoui var et uromoment for Molde-forsvaret, tok hjemmelaget mer og mer over. Molde skapte flere gode sjanser, men trengte hjelp av Kristoffer Klaesson til å score dagens første mål. Ohi Omoijuanfo snappet opp keeperens svake utspill og sendte ballen videre til Fredrik Aursnes som satte ballen i mål.

Også etter pausen skapte Molde flest sjanser. Ohi var involvert i både 2-0 og 3-0-scoringen. Først headet spissen ballen videre til Tobias Christensen som doblet ledelsen. Senere stanget Ohi selv inn 3-0-målet etter Etzaz Hussains innlegg.

Fornøyde Molde-spillere

– To assist og et mål er jeg veldig fornøyd med, sier Ohi til Eurosport.

Selv om Bård Finne scoret for Vålerenga fem minutter før slutt, ble kampen ikke spennende igjen. På overtid scoret Hussain kampens siste mål.

– Dette var et statement. Jeg er stolt av gutta i dag. Vi dominerer kampen i dag, men jeg synes ikke at Vålerenga er dårlige i dag. Vi er bare gode, sier Ohi til Eurosport.

Ohis lagkamerat Etzaz Hussain er enig.

– Fokuset vårt var å slå tilbake, og det klarte vi. I dag er jeg veldig fornøyd med det vi leverer. Det er sånn vi vil se ut, sier han til Eurosport.

Vålerenga tapte sin andre seriekamp i år og sin første siden tapet mot Odd i den tredje runden og mistet tredjeplassen til nettopp Odd. Molde, derimot, hevnet seg for tapet i Bodø og ligger to poeng bak serielederne sol har en kamp mindre spilt.