Ny Rapinoe-dobbel sendte USA til semifinalen

107
Rapinoe Bilde: Ampatent, Wikimedia.

(Frankrike – USA 1-2) Megan Rapinoes to scoringer mot Frankrike sikret USA avansement og slo ut vertsnasjonen. Wendie Renards redusering kom for sent.

Allerede i åttendedelsfinalen mot Spania (2-1) scoret Megan Rapinoe to mål da hun konverterte to straffespark. Etter scoringene i kvartfinalen er Rapinoe den første spilleren som scoret to mål i to utslagskamper på rad i VM.

Frispark rett i mål

USA fikk en optimal start. Alex Morgan ble felt av Griedge Mbock Bathy utenfor boksen. Frisparket fra skrått hold slo Rapinoe forbi med- og motspillere og rett i mål etter kun fem minutter.

Til tross for at det var høyt tempo i kampen, oppstod det ingen flere store muligheter etter scoringen. USA overlot ballen stort sett til Frankrike. Vertene klarte dog ikke å skape noen muligheter mot amerikanernes gode forsvar. Heller ikke USA, som kun sjeldent prøvde å spille framover, skapte flere muligheter.

Noen sekunder etter pausen oppstod den første målsjansen etter scoringen. Sarah Bouhaddi reddet både Samantha Mewis’ skudd og Tobin Heaths retur fra skrått hold.

Frankrike var mer offensive etter pausen og kom til sin første mulighet. Alyssa Naeher feilberegnet et innlegg fullstendig. Ballen havnet hos Eugénie Le Sommer som satte den i nettveggen fra skrått hold.

Ny Rapinoe-scoring

Ettersom Frankrike ble mer offensive, fikk USA mer rom å angripe i – og utnyttet dette. Heath ble spilt gjennom av Morgen på høyre kant og slo et lavt innlegg i sekstenmeteren. Ved lengste stolpe bredsidet Rapinoe ballen i mål.

USA var nære en ny scoring tolv minutter senere. Denne gangen var det Crystal Dunn som ble spilt gjennom og spilte ballen i boksen. Heath scoret, men målet ble annullert: Dunn hadde vært minimalt i offside.

Nytt fransk håp

I stedet for at kampen var avgjort, ble den plutselig spennende igjen. Ti minutter før slutt slo Gaëtane Thiney et frispark i boksen. Wendie Renard var umarkert og stanget inn Frankrikes første mål.

Frankrike var deretter meget offensive og jaktet utligningen. USA forsvarte seg smart og holdt vertene stort sett unna eget mål. Det oppstod ingen flere målsjanser og USA vant kampen fortjent. I semifinalen møter amerikanerne på England.