Poengdeling i sesongens første «Le Classique»

114

Det var duket for «Le Classique», mellom Paris Saint-Germain og  Olympique de Marseille.

Det har i mange dager vært snakk om denne kampen i Frankrike, når de to største byene i Frankrike skulle opp mot hverandre. Mange spådde på forhånd at kampen kunne bli en jevn affære, ettersom hjemmelaget ikke har startet så godt som de siste årene.

Første Omgang

Første omgangen startet med et voldsomt trykk fra hjemmelaget, hvor gjestene fra Marseille valgte og parkere bussen. Gjestene var knapt over på banehalvdelen til PSG, de første 25 minuttene.  Hjemmelaget var flere ganger frempå uten at det ble noe spesielt farlig for Yohann Pelé i Marseille målet. Halvtimen ut i første omgangen kunne Edinson Cavani ha sendt hjemmelaget oppi en 1-0 ledelse, men headingen hans gikk like over målet.

Knappe minuttet etter løsnet Serge Aurier et skudd i retning mot Marseille keeperen, som var raskt nede å reddet skuddet fra ivorianeren. Så like før pausesignalet lød, ble det virkelig fyr blant hjemmesupporterne. Da Edison Cavani la seg ned innenfor sekstenmeteren, da han ble lagt ned av Marseille-backen Rolando, uten at dommeren blåste straffe til hjemmelaget.

Andre Omgang

Starten av andre omgangen startet gjestene fra Marseille mye bedre. Men det var allikevel hjemmelaget som fikk den første muligheten ved Angel Di Maria fyrte av et relativt enkelt skudd fra skrått hold,  med skuddet gikk like utenfor stolpen. Marseille spissen Gomis skulle få en kjempemulighet, men skuddet blir blokkert av midtstopperen  Thiago Silva. Bare minutter senere banket Cavani til fra en meget god posisjon, men ballen går like over tverrliggeren. I det 72 minuttet kommer Aurier seg fri på høyre side og sender ballen inn i feltet, hvor Edison Cavani stiger opp å header ballen over målet.

Selv venstrebacken Maxwell forsøkte å banke ballen i mål bak målvakten til Marseille, men skuddet gikk like utenfor målet til Pele. I det 83 minuttet kom innbytteren Matuidi seg fri på venstresiden, og kranglet seg inn i feltet før han leverte en perfekt pasning på tvers til Cavani, som hadde åpent mål, men skjøt ballen utenfor.

I det 86 minuttet får hjemmelaget frispark fra rundt 30 meter fra målet til Marseille. Innbytter Hatem Ben Arfa forsøker å overraske Marseille forsvaret, men frisparket overrasker lagkameratene hans like mye.  Dermed  endte kampen 0-0 og hjemmelaget fikk virkelig høre det etter kampen med. Gjestene for med seg et poeng i Rudi Garcias debuet som trener for Marseille.

Lagoppstillinger

PSG:  Areola – Aurier, Marquinhos, Silva, Maxwell – Motta, Verratti, Rabiot – Lucas, Cavani, Di Maria

Marseille: Pelé – Sakai, Fanni, Rolando, Doria, Bédimo – Diarra, Thauvin, Anguissa – Gomis, Njie