Tidenes største borteseier for Norge!

346

Har du noen gang lurt på hva forskjellen mellom en taxi og San Marino er? Taxien slipper kun inn 4.

Norge har falt ned FIFA-rankingen som om det skulle være en 180 graders sklie. «Bønna i fra nord» har spilt seg selv ut av kampen om VM-avansement. Mot San Marino torsdag kveld var det hele en kamp om å holde på den siste «æra» vi har igjen i internasjonal fotball. For selv om forventningene til stadighet blir lavere og lavere når den norske landslagsdrakta tres på, er kampen mot San Marino en kamp som MÅ vinnes.

Jarstein, Svensson, Nordtveit, Valsvik, Meling, Elyounoussi, Berge, Henriksen, Linnes, King, Sørloth var Norges utvalgte mot laget som på 145 internasjonale kamper, kun har vunnet én.

PANGSTART
Heldigvis tar det ikke lang tid før Norge får hull på byllen. Beskjedne 8 minutter står det på tidsuret da King finner Henriksen. Henriksen lader kanonen. Ballen går via Simoncini, og i mål. Bare minutter senere involverer Henriksen seg igjen. Spilleren som er tilbake i startoppstillingen til Norge blir felt og får straffe. Fra krittmerket øker Joshua King ledelsen.

Norge er virkelig i scoringshumør denne kvelden. Bare et par kaffeslurker etter det forrige målet kommer King sitt andre mål. Moi chipper ballen i bakrom til Henriksen. Ballen treffer skuldra til Henriksen og ender til slutt opp hos King. Bournemouth-spissen gjør ingen feil foran kassa, og setter med det inn kveldens tredje.

MOI TREFFER BLINK
Med 5 minutter igjen av første omgang prikker Moi like greit inn 0-4 på et vakkert frispark rundt muren til San Marino. 0-4 til pause er så absolutt godkjent. Det tar ikke mange minuttene ut i 2.omgang før Moi nok en gang får testet frisparkfoten – og nok en gang går den i mål. 48 minutter på klokka. 0-5 på målprotokollen.

Vi nærmer oss timen spilt i San Marino. Innbytter Ole Selnæs vil også være med på leken. Selnæs plukker opp en klarering og fyrer av. Ballen går via en San Marino spiller og rett i mål. 68 minutter ut i kampen slår Selnæs et hjørnespark. På bakre stolpe er Moi fri og gjør ingen feil. 0-7 og Moi-hattrick er et faktum!

Tempoet i kampen går betraktelig ned mot slutten av kampen. Søndagens kamp mot Nord-Irland ligger nok i bakhodet hos de norske spillerne og hos trenerteamet. På tampen får likevel Linnes tegnet seg på scoringslista. Søderlund header på praktfullt vis ballen ned til Linnes som scorer sitt første mål for landslaget noensinne.