Trygg norsk seier mot Malta

121
Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no.

(Norge – Malta 2-0) Norge har vunnet sin andre kamp i EM-kvalifiseringen. På Ullevaal vant Lars Lagerbäcks menn mot Malta. Til tross for at Norge ikke brente av et sjansefyrverkeri, var den norske seieren i realiteten aldri truet.

Norge styrte kampen fra begynnelsen. Mot et kompakt bortelag prøvde de norske spillerne å komme til sjanser først og fremst gjennom pasninger i bakrommet og gjennombruddspasninger. Selv om Norge skapte noen potensielt farlige situasjoner, oppstod det ingen større sjanser. Bare Even Hovland kom til en mulighet da han styrte ballen til siden for mål etter en corner.

To innkast førte til mål

Etter 33 minutter tok Norge, som fram til da ikke hadde skapt mye, ledelsen etter et innkast. Håvard Nortdveits kast forlenget Hovland i boksen mot lengste stolpe. Der kaster Sander Berge seg etter ballen og stupheadet den i lengste hjørne.

Norge begynte deretter å varte opp med noen kombinasjoner. Til tross for at de som oftest ikke endte opp i sekstenmeteren, var Stefan Johansen nær å doble ledelsen. Kapteinens langskudd reddet Henry Bonello i tverrliggeren.

Norge klarte likevel å øke ledelsen rett før pausen – på nytt etter et innkast. Denne gangen ble Hovland revet ned av Kyrian Nwoko. Dumitru Muntean pekte på straffemerket. Joshua King var trygg fra elleve meter.

Få målsjanser etter pausen

Etter pausen fortsatte Norge å dominere. I omgangens første ti minutter skapte det norske laget et par muligheter. Bonello reddet mot Martin Ødegaards heading. Debutanten Erling Braut Haaland nådde akkurat ikke fram til Kings heading på tvers som deretter gikk til siden for mål. På den andre siden måtte også Rune Jarstein redde for første gang da Jake Grech ble spilt gjennom.

Etter omgangens første ti minutter ble kampen på ny sjansefattig. Norge kom til noen brukbare situasjoner, særlig på kantene, men innleggene nådde ikke fram til de norske spillerne i boksen. Den største muligheten hadde innbytteren Tarik Elyounoussi hvis skudd bommet på nærmeste hjørne. Likevel hadde vertene god kontroll. Malta var meget harmløse.

Etter fem kamper har Norge åtte poeng. I gruppe F ligger det norske laget dermed på tredjeplassen, to poeng bak Sverige og sju bak Spania. Malta har tre poeng.