Waldhof Mannheim har rykket opp til 3. Liga

187

SV Waldhof Mannheim har rykket opp til 3. Liga. 1-0-seieren mot Wormatia Worms sikret opprykket fra Regionalliga Südwest.

Timo Kerns scoring ett minutt før pausen sørget for Mannheims tre poeng mot Worms. Fire runder før slutt ligger klubben 17 poeng foran 1. FC Saarbrücken.

Mannheim, som spilte i Bundesliga fra 1983 til 1990, rykket i 2003 ned fra 2. Bundesliga og måtte spille på fjerde nivå på grunn av økonomiske problemer. Siden denne gangen har laget tilbrakt 16 år på fjerde og femte nivå. Neste sesong spiller klubben for første gang i 3. Liga.

De siste tre årene var Mannheim kvalifisert til opprykksrunden til 3. Liga – og tapte alle tre ganger. I 2016 ble Sportfreunde Lotte for sterke og i 2017 tapte Waldhof straffesparkkonkurransen mot SV Meppen.

I 2018 sørget Mannheims supportere for en skandalekamp. KFC Uerdingen hadde vunnet den første kvalifiseringskampen på hjemmebanen 1-0 og ledet 2-1 i Mannheim. Mannheims supportere blusset og kastet fyrverkeri på banen. Dommeren Patrick Ittrich avlyste kampen og Uerdingen fikk tildelt en 2-0-seier.