1860 München og Cottbus rykker opp til 3. Liga – Skandale i Mannheim

373
- Jeg kan ikke fatte hva vi har oppnådd, sier 1860 Münchens trener Daniel Bierofka etter opprykket. Bilde: Mt7, Wikimedia.

TSV 1860 München, FC Energie Cottbus og KFC Uerdingen 05 har rykket opp til 3. Liga. Både München og Cottbus vant sine bortekamper i kvalifiseringen 3-2, og sikret opprykk ved å spille uavgjort i returkampen. Kampen mellom Waldhof Mannheim og Uerdingen måtte avbrytes.

Etter 3-2-borteseieren mot 1. FC Saarbrücken ble returkampen likevel tett og spennende for 1860 München. Holz (33.) og Jacob (58.) sendte Saarbrücken i ledelse, og med resultatet etter seksti minutter hadde Saarbrücken rykket opp. Mot slutten av kampen slo 1860 München tilbake, og Mölders (67.) og Seferings (83.) utlignet, og sendte klubben fra Bayern til 3. Liga.

– Jeg kan ikke fatte hva vi har oppnådd. Da jeg så Saarbrücken vinne 7-1 [mot TSV Steinbach i seriens siste runde], trodde jeg at vi ikke hadde en sjanse. Men det laget har vist i de to kampene er helt fantastisk, sier 1860-treneren Daniel Bierofka til klubbens hjemmeside.

I 3. Liga møter 1860 München blant annet på Energie Cottbus. Akkurat som laget fra Bayern, har også Cottbus vunnet sin bortekamp mot Weiche Flensburg 3-2. Returkampen var dog betydelig mer udramatisk enn kampen i München, og endte til slutt 0-0.

I tillegg til 1860 og Cottbus feierer også Uerdingen opprykket. Klubben fra Krefeld vant sin hjemmekamp mot Mannheim 1-0. Borte mot Mannheim sendte Krempicki (29.) og Öztürk (39.) Uerdingen i ledelsen, mens Mayer (32.) scoret for Mannheim.

Ved stillingen 1-2 etter 82 minutter kokte det over for hjemmefansen, som startet å brenne fyrverkeri. Dommer Ittrich stanset kampen foreløpig. Da kampen skulle settes i gang igjen tjue minutter senere, blusset Mannheims supportere fortsatt, slik at Ittrich bestemte seg for å avbryte kampen.

Ettersom kampen ble avbrutt, er Uerdingen ikke rykket opp enda. Det er likevel høyst sannsynlig at fotballforbundet vil tildele Uerdingen seieren, siden Mannheims supportere sørget for at kampen måtte avbrytes.