Werder med seier over Schalke

144

Werder Bremen tok tre viktige poeng i bortekampen mot Schalke. Men laget måtte vente lenge før på den avgjørende scoringen.

Werder Bremen tok tre uvurderlige poeng. Noe som betyr at Werder Bremen er på sikker plass. Første omgangen var relativt jevnspilt, hvor hjemmelaget hadde et viss overtak på kampen og skapte flere store sjanser. Gjestene hadde store vanskeligheter med å holde på ballen, selv om ballbesittelsen var jevnt mellom lagene. Etter 24 minutter får vi kampen første store sjanse, når Konoplyanka tar seg innover i banen og får sendt avgårde et skudd som går rett på Werder-målvakten Pavlenka. Den tsjekkiske landslagsmålvakten, som muligens har vært klubbens viktigste spiller denne sesongen. Tsjekkeren glapp ballen og gikk i mål, og det sto 1-0 til hjemmelaget ved pause.

Andre omgangen startet med at hjemmelaget med å ta kommandoen, og får til sitt spill. Hvor fort laget kunne ha ledet. Kampen endret karakter når Schalkes Matija Nastasić får sitt andre gule kort og må forlate banen. Werder fikk frispark i god posisjon, hvor svensken Augustinsson tok seg av ballen, og mange ventet på et innlegg. I stedet fyrte svensken av et skudd som Fährmann ikke klarer å holde. Ballen går ut i retur rommet, hvor Max Kruse smeller inn utligningen til 1-1 med 11 minutter igjen på klokka. Werder overtok kampen, men avgjørelsen kom ikke før i det 90 minuttet når Zlatko Junuzovic får pirket inn ballen.

Bayern fosser videre

Bayern München fosser mot sitt sjette strake seriemesterskap. Det etter at dem slo Mainz05 på bortebane med 2-0. Begge målene skulle komme før pause. Scoringene sørget Franck Ribéry og James Rodríguez for.

Hjemmelaget holdt tritt med serielederne i litt over en halv time, men så fant laget fra sør i tyskland at nok er nok. Det første målet kom ved Franck Ribéry satte ballen i nota på volley. Så sørget James Rodriguez for 0-2 etter Tolisso fant colombianeren, som tok ballen ned på brystet og smelte ballen i mål. Hjemmelaget fikk noen halvfarlig sjanser, men det var ingen tvil hvor seieren skulle
havne. Seieren gjør at Bayern leder serien med 18 poeng ned til Bayer Leverkusen som er på andre plass.

Leverkusen klarte bare uavgjort

Bayer Leverkusen er det laget som er nærmest Bayern München på tabellen. I lørdagens kamp mot SC Freiburg måtte de nøye seg med 0-0. I starten av kampen var Lucas Alario frempå og burde ha fått ballen i mål, men i stedet traff han stolpen.

I en kamp hvor det meste handlet om å vinne mest mulig gule kort, noe som gjorde sitt til at målsjansene nesten ikke var til stedet. Hvor Freiburg sannsynligvis stakk av med seieren i dommerens kort-statistikk.

Hertha Berlin klarte bare uavgjort

Hertha Berlin som måtte klare seg uten Rune A. Jarstein som fortsatt er i opptrening etter skadeavbrekket. Men med Per Ciljan Skjelbred på banen gjennom hele kampen, klarte bare 1-1 mot TSG Hoffenheim på Olympia Stadion i Berlin. Første målet skulle komme ved Andrej Kramarić, som sender gjestene opp i ledelsen fra krittmerket.

Men hjemmelaget skulle få utligningen for i det 58 minuttet dukker opp hjemmelagets Salomon Kalou som får hodet på ballen, og styrer den i mål. På overtid kunne Hoffenheim ha tatt med seg alle tre poengene, da Nadiem Amiri var alene med Kraft. Men målvakten disker opp med en fantastisk redning.

Uavgjort for Tayfun Korkut

Wolfsburg og Stuttgart spilte avgjort i debuten til Tayfun Korkut som Stuttgart trener. I en kamp som bydde på mye frem og tilbake. Allerede etter 10 minutter fikk Mario Gomez en stor sjanse, når han får hodet på ballen, med til tyskerens fortvilelse går ballen til sides for mål.

Så i det 24 minuttet skulle VfL Wolfsburg få kampens første mål ved Divock Origi med en fin avslutning sender ballen bak Zieler i Stuttgrat målet. Gomez fikk i det 60 minuttet sitt mål, når han får pirket ballen over strekken. Dermed blir det 1-1 mellom disse to lagene.