Skeid vant comeback-kampen mot HamKam

282

(Skeid – HamKam 1-0) Nesten ti år etter at de rykket ned er Skeid tilbake i 1. divisjon. Oslo-klubben åpnet OBOS-ligaen 2019 med en hjemmeseier over HamKam.

Mesut Can ble matchvinner for Skeid. I det 66. minutt stanget han inn kampens eneste mål etter et innlegg av Stian Pettersen.

Selv om det var bortelaget som hadde overtakey i første omgang, hadde Skeid kampens første sjanse etter ni minutter. Lukasz Jarosinski reddet Henning Tønsberg Andresens heading etter et frispark.

HamKam styrte kampen, men manglet kreativitet og gjennomslagskraft i angrepet. Gjestene kom til noen avslutninger og et par potensielt farlige innlegg, men kun få gode muligheter. Den største sjansen hadde Kristian Lønstad Onsrud da han fikk heade etter en corner på overtid. David Tavakoli stod på rett sted og reddet på streken.

Kun ett minutt etter pausen kom Jean Alassane Mendy alene med keeper, men avsluttet rett på Idar Lysgård.

Mendys store mulighet skulle bli den siste HamKam-sjansen på en god stund, ettersom det nå var Skeid som styrte kampen og nesten ikke slapp HamKam ut av egen banehalvdel. Vertene kom til flere farlige avslutninger og tok en fortjent ledelse etter halvspilt omgang.

Også etter scoringen hadde Skeid god kontroll og kunne ha økt ledelsen. Unøyaktige avslutninger og en sterk Jablonski i HamKam-målet hindret flere scoringer.

Først i de siste ti minuttene klarte gjestene å true Skeid-forsvaret. HamKam kom til et par avslutninger fra greie posisjoner og én kjempemulighet da Ole Erik Midtskogens avslutning gikk så vidt til side for krysset.

Skeid vant til slutt fortjent. Den nyopprykkede klubben reiser til Notodden neste helg. HamKam tar imot Tromsdalen.