Atlético – Levante 1-0

160

Årets første kamp på Vicente Calderón ble unnagjort da Atlético Madrid tok i mot Levante. Etter Barcelonas 0-0 resultat tidligere idag, kunne Atlético nå skaffe seg et godt utgangspunkt i La Liga. Og det var nettopp det den rød- og hvitstripete hovedstadsklubben klarte.

Akkurat som siste kamp i 2015, ble første kamp i 2016 en jevn kamp for Atlético Madrid. Både Atlético og Levante kom til flere avslutninger, men begge lag var like «gode» og det ble i alt bare 3 avslutninger totalt på mål i kveldens kamp. Men selv om ikke mange av skuddene i kveldens kamp gikk på mål, var likevel avslutningene til begge lag ganske farlige og kunne fint ha gått innenfor stengene.

I første omgang styrte Atlético det meste av kampen, og kom til flere innlegg og avslutninger. Men uansett hvor gode mulighetene var, klarte ikke Los Rojiblancos å sette ballen forbi Diego Marino og i mål. Dette kunne vært annerledes om Atlético hadde fått straffesparket de ble snytt for drøyt halvveis ut i første omgang. På reprisene ser vi at Àngel Correa blir felt, og at Carlos Clos Gómez skulle ha dømt straffespark. Dette ble ikke tilfellet, og Gómez lot spillet gå videre.
Levantes største sjanse i første omgang, og kanskje i hele kampen, var en hard avslutning som lurte seg på utsiden av stolpen på slutten av omgangen. Oblak hadde mest sannsynlig vært sjanseløs om den ballen hadde gått på innsiden av stolpen i stedet for utenfor. Men uansett hvor nærme klubbene kom i 1. omgang, sto det 0-0 til pause.

I 2. omgang kom målet i kampen. Etter 81 minutter scorer Thomas Partey! som får ballen på ca. 20 meter, og tar den med seg innover i 16-meteren på en klumsete måte. Avslutningen er heller ikke til å skryte over, og Marino får hånda på ballen. Ballen triller likevel i mål til 1-0, og Levantes keeper tar seg til hodet da han ser ballen dabbe over streken.

Thomas Partey avgjør kveldens kamp.

Atlético Madrid vinner altså 1-0, på grunn av en keepertabbe. Det er riktignok ikke ufortjent at Simeones menn vinner i kveld, selv om det heller ikke hadde vore fullstendig ufortjent om Levante klarte å få med seg det ene poenget i kveldens kamp, med tanke på hvor godt de kjempet i denne kampen.
Med kvelden resultat betyr det at Atlético fremdeles topper tabellen, 2 poeng foran Barcelona som har én kamp mindre spilt. Levante strever fortsatt i bunnen av tabellen og har nå 3 poeng opp til 19. plassen Rayo før Madrid-klubben har spilt sin 18. runde.