Malaga har begynt å score mål

132

Sent lørdag kveld var Celta Vigo på besøk i på La Rosaleda i Malaga. Hjemmelaget har hatt en trå start på sesongen, men har i det siste klart å vippe jevne kamper i sin favør. De sliter med å score nok mål, bare 11 mål på 17 kamper før denne runden. Av disse 11 har Charles scoret 7. Det er vel ikke noe tvil om hva som er den store utfordringen til Malaga. De har bare sluppet inn 14 mål, og det er bare Atletico Madrid som har sluppet inn færre.

Etter første omgang i kveld ledet Malaga 2-0. Det var en jevn omgang og relativt godt betalt å lede med 2 mål etter spill og sjanser. Første mål kom tidlig, allerede etter 7 minutter, og hvem andre en Charles header inn et fint innlegg fra høyre kant. Det andre kommer også på heading, corner denne gang, og det er 193 cm Raul Albentosa som ingen klarer å flytte på. Han står rolig og header inn 2-0. Det var ikke imponerende forsvarsspill på noen av målene, selv om det ikke kan kalles tabber. Celta var veldig nær en redusering i sluttminuttene av første omgang. Et innlegg mot Aspas, som med hodet legger til rette for danske Daniel Wass omtrent på straffemerket, men dansken løfter den over Khameni på vei ut og i tverrliggeren. Pent spill som hadde fortjent noe mer.

Andre omgang fortsatte med et par bra  muligheter til Malaga ved Amrabat. To bra skuddforsøk, men rett over og rett utenfor. Etter snaue 20 minutter av annen omgang er samme Amrabat sentral igjen. Han går mot et innlegg fra siden og Celta keeper går klønete ut og feller han. Straffe og rødt kort. Amrabat tar straffen selv – og bommer. Malaga skapte flere muligheter, naturlig nok med en mann mer, men det ble ikke flere scoringer.

Malaga er nå på 10. plass på tabellen, det er en bra reise fra å ligget på 20.  og siste plass for drøye to måneder siden. Celta har litt å jobbe med for å klare Europacup spill. De trenger også helt klart å få toppscorer Nolito tilbake.