Fährmann storspilte i viktig Schalke-seier

431

Det ble en meget underholdende fotballkamp mellom de to Champions League-jagende lagene Schalke og Borussia Mönchengladbach. Som vi i fotballnerd skrev før runden, pleier Schalke å ta poeng når de spiller fredagskamper. Denne fredagen var det imidlertid gjestene fra Mönchengladbach som åpnet best. Laget spilte seg til flere store sjanser, men enten var avslutningene for svake, eller så var Schalke-keeper Ralf Fährmann for god. Særlig Raffael og Thorgan Hazard var mye involvert offensivt for Gladbach. Schalke skapte et par muligheter på kontringer, men også Gladbach-keeper Yann Sommer viste frem noen av sine kvaliteter. Til tross for Gladbachs spillemessige overtak stod den 0-0 ti pause.

Andre omgang fortsatte i samme spor som første, men det var likevel Schalke som skulle ta ledelsen, mot spillets gang. Etter en snau times spill snappet Leroy Sané ballen fra en uoppmerksom Håvard Nordvteit, og stormet fremover. Sané slo et lavt innlegg som gikk via Martin Hinteregger, i Nordveit, og tilbake i Hinteregger igjen, før den trillet inn i mål. Gladbach fortsatte å presse, og Fährmann fortsatte å storspille. Dahoud var nære ved å utligne for gjestene med et knallhardt skudd som gikk i tverrliggeren. Etter 79 minutter skulle likevel utligningen komme. Gladbach spilte seg flott gjennom Schalke-forsvaret, og danske Andreas Christensen satte inn en kontrollert avslutning. Schalke skulle likevel ta ledelsen nok en gang, og nok en gang var Gladbach uheldige. Leon Goretzka sendte i vei et skudd fra 20 meter som gikk via Granit Xhaka, og dermed overlistet Yann Sommer. Gladbach fortsatte å jage nok en utligning, og André Hahn entret banen for første gang siden han ble skadet i høstens oppgjør mellom lagene. Andreas Christensen var svært nære ved å gjøre sitt andre for dagen kort tid før slutt, men Fährmann vartet igjen opp med en redning i verdensklasse. Dermed ble alle tre poengene igjen i Gelsenkirchen, og Schalke går dermed forbi Borussia Mönchengladbach på tabellen. De kongeblå ligger nå på den viktige 4. plassen, og har kun ett poeng opp til Hertha Berlin, som spiller hjemme mot Ingolstadt i dag. Gladbach ligger nå på 5. plass, to poeng bak Schalke. Resultatet betyr også at Gladbachs svake borteform fortsetter. Føllene har ikke vunnet borte siden 31. oktober, og er for øyeblikket det 5. svakeste bortelaget i Bundesliga.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach (Veltins Arena) 2-1:

Mål: Hinteregger (sm) 58′, Christensen 79′, Goretzka 83′

Gule kort: Kolasinac (Schalke).

Banens beste: Ralf Fährmann. Schalke-keeperen vartet opp med flere klasseredninger, og var alene hovedansvarlig for at Schalke tok alle tre poengene.

Schalke 04: Fährmann – Riether, Matip, Neustädter, Kolasinac – Goretzka, Höjbjerg – Schöpf (Aogo, 61′), Meyer (Belhanda, 76′), Sané (Friedrich, 88′) – Di Santo.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Nordtveit, Christensen, Hinteregger – Elvedi, Dahoud (Herrmann, 75′), Xhaka, Johnson (Traoré, 70′) – Stindl – Raffael, Hazard (Hahn, 81′).

Tilskuertall: 62271.