Forhåndsomtale av La Liga 2016/17 DEL 2

210

I dag har vi kommet til mellomsjikttet som vi kaller «midt på treet» – I dette tilfellet betyr det lagene vi forventer skal bekle plassene fra 8-14. Dette er bra lag, de bør være for gode til å være en del av bunnstriden, men de mangler kanskje noe på å være aktuelle kandidater for å være med i kampen om E-cup spill. 

Malaga
Malaga på sitt beste er et veldig vanskelig lag å slå. Problemet i forrige sesong var evnen til å vippe jevne kamper i sin favør. De slet med å score nok mål. Det løsnet litt på slutten av sesongen, men de hadde en katastrofalt dårlig start. Nå har de forsterket laget i alle ledd, og det er en del spennende spillere inn. Kanskje kan Sandro fra Barcelona blomstre med mer spilletid? Med en bedre start, og litt god flyt, er Malaga et lag som kan snuse på nivået over.

Celta Vigo
Celta hadde en god start på forrige sesong. De lå lenge an til CL-plass. Så ble Nolito skadet lenge, og målene uteble. Nå er Nolito solgt til City, og spørsmålet er om de har klart å erstatte han som har vært lagets viktigste spiller.  Erstatningen er Jose Naranjo, fra Tarragona (nivå 2). Han må ta flere steg for å komme på Nolito-nivå. Denne sesongen vil de også spille i Europa League, noe som helt klart er positivt, men kan også være en belastning i forhold til at de får mange flere kamper. Har de bredde og kvalitet nok i stallen til å takle dette? Vi er litt i tvil om det og mener Celta vil få problemer med å forsvare 6. plassen fra forrige sesong.

Deportivo La Coruna
Kun 15. plass forrige sesong og 4 poeng over nedrykk. Noe som har ført til store utskiftinger på laget. Det er åpenbart at klubbens ledelse ikke var fornøyd med prestasjonene forrige sesong. Hele 16 spillere er solgt og 13 nye har kommet inn. Det er vanskelig å se nå i forkant av sesongen hvordan dette vil slå ut. Et samspilt lag blir det vanskelig å forestille seg, men vi tror at Deportivo har hentet inn nok kvalitet til at stallen er bedre denne sesongen og at de skal holde en noe tryggere avstand til nedrykksstreken denne sesongen.

- Annonse -

Real Sociedad
Det ble en 9. plass forrige sesong. På det jevne, men en dårlig start med David Moyes ved roret. Han fikk sparken i november 2015. Har fått inn et par forsterkninger i Willian Jose fra Las Palmas og Juanmi fra Southampton. Det er vanskelig å se laget at fra San Sebastian skal komme noe særlig høyere enn forrige sesong. Midt på tabellen er nok der de hører hjemme for tiden.

Betis
Laget fra Sevilla kom var tilbake i Primera i forrige sesong etter et kort opphold i Segunda. De endte på en 10. plass, noe som må sies å være godkjent av et opprykkslag. De har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og hentet inn noe interessant. Sanabria fra Roma kan bli et spennende bekjentskap. Men de har også mistet N’Diaye til Villareal, noe som kommer til å bli merkbart. Betis bør ha som mål å komme på øverste halvdel, men så langt over midten er neppe realistisk.  

Espanyol
Lillebror fra Barcelona har en tendens til å slite med å komme seg på øvre halvdel. De har fått signert 5 nye spillere, bl.a. Reyes fra Sevilla, og Baptistao fra Atletico Madrid. Kanskje de kan heve laget noe, men det er nok ikke nok til å komme på øvre halvdel.

Las Palmas
Har nylig signert Kevin Prince Boateng. Det blir et spennende innslag på Kanariøyene. Ellers så er nysigneringene av ukjent karakter og kun frie overganger. De har mistet Willian Jose til Real Sociedad, noe som vil merkes. De bør også jobbe for å beholde Lemos som bl.a . Barcelona har snust på. Las Palmas klarte å komme på en 11. plass i forrige sesong etter en veldig svak start. Til å begynne med i sesongen så de ut til å være et nummer for små for La Liga, men de ble merkbart bedre utover i sesongen og skapte trøbbel for mange på hjemmebane.

Vår rangering i denne gruppen:

  1. Malaga
  2. Celta Vigo
  3. Real Sociedad
  4. Betis
  5. Deprotivo
  6. Espanyol
  7. Las Palmas

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -