Hamburger SV avslutter samarbeidet med Hannes Wolf

235
Hannes Wolf er ferdig i Hamburg. Bilde: Jeollo, Wikimedia.

Hamburger SV må tilbringe minst ett år til i 2. Bundesliga. Klubben trekker nå de første konsekvensene og sier opp hovedtrener Hannes Wolf etter sesongen.

– Vi har sammen analysert vårsesongen, den nåværende sesongen og planene for den kommende sesongen. Vi som klubb har kommet fram til at vi avslutter samarbeidet med Hannes Wolf etter sesongen. Det var Hannes’ berettigede ønske å kommunisere dette før den siste kampen, sa klubbens sportssjef Ralf Becker på en pressekonferanse.

Etter ti serierunder ble Wolf hovedtrener i Hamburg da klubben lå på femteplassen. Etter halvspilt sesong ledet HSV serien, seks poeng foran kvalifiseringsplassen. Sesongens andre halvpart gikk dog betydelig verre for klubben. Av 16 kamper vant HSV kun fire og tapte åtte. De siste åtte serierundene endte uten seier.

Etter at HSV tapte 1-4 borte mot Paderborn i den nest siste serierunden er det også klart at klubben ikke returnerer til Bundesliga den kommende sesongen. Hamburg ligger på fjerdeplassen, tre poeng og 21 mål bak Union Berlin. I fjor rykket HSV ned fra Bundesliga for første gang. Fram til da hadde klubben spilt på øverste nivå siden Bundesliga ble grunnlagt i 1963.

- Annonse -

Hannes Wolf kan forstå klubbens avgjørelse.

– Når man ser på hvordan de siste ukene gikk og med tanke på den kommende sesongen, er avgjørelsen forståelig. Det har vært viktig for meg at vi avslutter med verdighet og anstendighet, ettersom samarbeidet alltid har vært tillitsfullt, mener Wolf.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som blir Wolfs etterfølger. Den tyske sportsavisen kicker beretter at Hamburger SV er interessert i Darmstadts trener Dimitrios Grammozis.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -