Jarstein, Skjelbred og co.: Dette er nordmennene i Bundesliga

466

På fredag begynner en ny Bundesliga-sesong, og allerede under åpningskampen kan det være mulig å se en nordmann på banen. Håvard Nordtveits Hoffenheim skal nemlig åpne sesongen borte mot Bayern München. Før starten gir vi en oversikt over alle nordmenn som spiller på øverste nivå i Tyskland, dere situasjoner i sine klubber og sjanser for spilletid.

Håvard Nordtveit (TSG 1899 Hoffenheim)

Før han kom til Hoffenheim, hadde Nordtveit allerde spilt over 150 kamper i Bundesliga for Nürnberg og Mönchengladbach. I sommer 2017 gikk han til Hoffenheim etter ett år i West Ham. Han ble brukt mye i starten av sesongen, men gikk etter hvert over til å spille kampene i Europa League i stedet for i Bundesliga. Mellom 15. og 26. runde var han ikke å se i serien. Til sammen spilte han kun 15 Bundesliga-kamper i forrige sesong, men sju av åtte mulige i Europa.

Nordtveit (kontrakt til 2022) kan brukes både som midtstopper og som defensiv midtbanespiller, men på begge posisjoner er konkurransen stor. I starten har Hoffenheim en del skader på Nordtveits posisjoner, og senere trenges en bred tropp på grunn av kampene i Champions League. Selv om 28-åringen ikke er førstevalget, kan det derfor bli noen kamper på ham.

Rune Almenning Jarstein (Hertha BSC)

Den norske landslagskeeperen kom i januar 2014 fra Viking til Berlin og skulle bli reservekeeperen. Under en bortekamp i Wolfsburg i september 2015 måtte Thomas Kraft byttes ut med skade. I pausen ble Jarstein byttet inn og grep sjansen. Med gode redninger under Krafts skadefravær sikret han seg plassen som førstekeeper. Siden kampen i september 2015 har Jarstein kun mistet fire kamper i Bundesliga.

- Annonse -

I Berlin er man veldig fornøyd med Jarstein, som ofte er en god sisteskanse og kun innimellom viser usikkerheter. Selv om det siste halvåret ikke var Jarsteins beste, er han sett under ett en meget solid keeper, og fortsatt Herthas førstevalg mellom stengene. 33-åringens kontrakt varer til 2021.

Per Ciljan Skjelbred (Hertha BSC)

Ikke fullt så bra er situasjonen til Jarsteins lagkompis Per Ciljan Skjelbred. Den tidligere norske landslagskapteinen kom til Hamburger SV i 2011. I 2013 ble han lånt ut til Hertha BSC, og klubben fra hovedstaden kjøpte midtbanespilleren etter endt lån. I Hertha har han stort sett vært en del av førsteelleveren, men har fått litt mindre spilletid mot slutten av forrige sesong. Under cupkampen mot Braunschweig (2-1) satt han på benken i 90 minutter.

Fabian Lustenberger og 19-årige Arne Maier ser ut til å være foran Skjelbred i kampen om plassen. Selv om Skjelbred ser ut til å bli en back-up, vil også den pålitelige defensive midtbanespilleren være å se på banen i noen kamper. Likevel tyder for tiden mye på at Skjelbred for første gang i sin tid i Berlin ikke vil spille over 25 kamper. Skjelbreds kontrakt går ut etter sesongen.

Iver Fossum (Hannover 96)

Den unge midtbanespilleren kom i januar 2016 fra Strømsgodset. Fossum rykket ned til 2. Bundesliga etter sitt første halvår i klubben, og rykket opp igjen ett år senere. Fossum har som oftest pendlet mellom benk og banen, men i to og et halvt år i klubben har han til sammen spilt 53 seriekamper.

Denne sesongen ser 22-åringen med kontrakten til 2020 ut til å ha etablert seg som den fremste stedfortrederen i Hannovers sentrale midtbane. Plassene i førsteelleveren ser ut til å gå til Pirmin Schwegler og Walace, men bak dem har Fossum gode muligheter på spilletid. I cupen mot Karlsruhe (6-0) ble han byttet inn for Schwegler 20 minutter før slutt.

Håvard Nielsen (Fortuna Düsseldorf)

Den 25-årige angrepsspilleren har spilt 20 kamper i Bundesliga for Braunschweig og Freiburg. I fjor signerte han en kontrakt til 2020 for Fortuna Düsseldorf. I 2. Bundesliga spilte han forrige sesong 23 kamper, de fleste av dem som innbytter.

Heller ikke denne sesongen vil Nielsen få en plass i førsteelleveren. Nielsen har stor konkurranse på samtlige posisjoner og må regne med å spille enda færre kamper og minutter enn forrige sesong.

PS! Sander Christiansen (17, Borussia Mönchengladbach) og Noah Jean Holm (17, RB Leipzig) spiller i G19-Bundesliga, men er så langt ikke en del av klubbenes profftropper.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -