Kolbotn vil tilbake i toppen

227
Aleksander Olsen er Kolbotn-trener. Foto: Kolbotn Fotball Kvinner

Kolbotn satser på komme tilbake i toppen av kvinnefotballen. Trener Aleksander Olsen (36) forteller her om planene for årets sesong.

-Det blir en interessant sesong. Vi visste godt at vi gikk til en utfordrende sesong i fjor. Det var utfordrende også siden det var mitt første år som kvinnetrener på toppnivå, sier Aleksander Olsen til Fotballnerd.no.

-Ressursrammene økes betraktelig
Han forteller at Kolbotn ruster opp det meste for å bli klar til ny sesong i Toppserien.

-Vi er i en rebyggingsprosess av Kolbotn og det skjer mye på kvinnesiden i klubben. Ressursrammene økes betraktelig og vi gjør det vi kan for å henge med, sier Olsen og fortsetter:

- Annonse -

-Administrasjon, ledelse, organisasjon og struktur er ting vi ser på. Vi bygger også et nytt støtteapparat med flere personer. I tillegg jobbes det med ny stadion og nye fasiliteter, sier Olsen.

En stormakt på kvinnesiden i Norge
Kolbotn har vært en stormakt på kvinnesiden i Norge og det er dit klubben ønsker seg tilbake. Kolbotn har vunnet Toppserien flere ganger; 2002, 2005 og 2006, samt vunnet NM i 2007, og spilt semifinale i UEFA Champions League i 2006.

Kolbotn har også hatt en rekke kjente spillere gjennom årene. Blant annet Solveig Gulbrandsen, Trine Rønning, Kristin Blystad Bjerke, Ingvild Isaksen, Ingvild Stensland, Ada og Andrine Hegerberg, og Isabell Herlovsen.

-Klubben har hatt mange profiler på kvinnesiden og preget toppfotballen på kvinnesiden lenge. Det handler likevel om å henge med i nåtiden. Hva skal til og hvor går vi nå. Det har vært en nødvendig og ryddig prosess i klubben, sier Olsen.

-Har flere matchvinnere
Han tror på en spennende 2021-sesong til tross for at resultatene i 2020 ikke helt gikk klubbens vei med to seire, syv uavgjorte kamper og ni tap.

-Vi har forsterket oss framover i banen og har flere matchvinnere. Det ble litt mange ettmålstap i fjor og vi manglet evner til å bikke uavgjortkamper vår vei, sier Olsen og fortsetter:

-Vi har flere kvaliteter å spille på, men vi leter fortsatt etter ekstra forsterkninger i det bakre leddet, sier Olsen.

Offensiv spillestil
Han står for en offensiv spillestil men må tilpasse seg litt til lagets ferdigheter.

-Vi kommer til å være høytpressende med høy intensitet med og uten ball. Vi jobber med å utvikle kapasiteten med og uten ball, sier Olsen, som forteller at det jobbes mye med innlegg fra kantene.

-Vi har sterke siderelasjoner og gode kanter. I tillegg er vi et lag med stor forflyttningsevne. Vi blir også stadig bedre med ballen. Vi skal også utvikle eget angrepsspill. Du vil se et høytpressende, energirikt Kolbotn-lag i årets sesong, sier Aleksander Olsen.

Les også: Utsetter beslutning om seriestarten

Les også: Ny trener for Arna-Bjørnar

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -