Malaga har begynt å ta poeng!

131

Malaga fikk søndag kveld besøk av Atletico Madrid på La Rosaleda. De fleste forventet vel en grei seier til Atletico, som ligger a poeng med Barcelona på toppen av tabellen. Malaga har også hatt en veldig dårlig start på sesongen, de har sparket manageren og de har nesten ikke scoret mål. Det ble ikke mange mål i dag heller, men 1-0 er nok til 3 poeng. Scoring av brasilianske Charles. Det var en tøff kamp med 8 gule kort og Gabi (Atletico) fikk to av de og dermed rødt kort. Malaga hadde et grep på kampen og vant fortjent ut fra sjanser og ballbesittelse. Dette var en kjærkommen seier for Malaga som klatret flere plasser til en 13. plass på tabellen. Det er tett i bunnen av tabellen så det er ingen trygg posisjon, men dette burde vise det jeg har hevdet lenge, nemlig at ut fra spill og sjanser så langt i sesongen er det veldig rart at de ikke har klart å kapre flere poeng. Skal vi snart se Malaga på øverste halvdel av tabellen snart? De bør være gode nok til det, men de har slitt veldig med å score. Toppscorer Charles har 6 mål. Ved siden av han er det 4 stk. som har scoret 1 mål hver. Det kvalifiserer til å være det minst scorende laget i La Liga så langt. Skal de fortsette å avansere på tabellen så er dette noe som må forbedres.

Dette resultatet medførte også at Barcelona beholder ledelsen på tabellen til tross for at de er på tur til Japan og idag vant VM for klubblag. Barcelona  har derfor en kamp til gode.

De øvrige kampene som ble spilt i La Liga i dag endte med favorittseiere:

Real Madrid – Rayo Vallecano – 10-2 (se egen artikkel)

- Annonse -

Atletic Club Bilbao – Levante – 2-0

Granada – Celta Vigo – 0-2

Real Sociedad – Villareal 0-2

Fra lørdagens kamper var det noe mer overraskende resultater. At ikke Valencia klarer å slå Getafe hjemme, var nok en strek i regningen for en del odds-spillere. 2-2 var nok ikke det hr. Neville hadde ønsket seg. Espanyol vant som forventet over Las Palmas, selv om det bare ble 1-0.

Deportivo La Coruna har definitivt bestemt seg for å være med denne sesongen. De begynner å bli gode, og kommer til å skape problemer for de fleste som kommer på besøk. Vi skal ikke være overrasket om de virkelig melder seg på i kampen om Europacup plasser. Eibar ble slått 2-0 i går.

I går var det også duket for sesongens første byderby i Sevilla. Betis tok i mot Sevilla i et målløst men intenst og tøft oppgjør. Det ble delt ut i alt 12 gule kort, så dette er ikke noe spøk. I disse oppgjørene blir gjerne tenningsnivået vel høyt hos spillerne, og det var flere tilløp til «håndgemeng». Dette er et spesielt oppgjør, det er ikke El Classico, men det er definitivt noe en som er glad i fotball bør ha på listen over kamper å få med seg på et eller annet tidspunkt.

Nå er det juleferie i spansk fotball. Neste runde spilles 30.12.

Da sier vi GOD JUL fra Andalucia, Spania. Vi høres igjen rett før året er omme med noen ord om runde 17.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -