Målfest i Freiburg endte uavgjort

92
Nils Petersen scoret ett mål og hadde én assist. Bilde: Steven Schaap, Wikimedia.

(Freiburg – Wolfsburg 3-3) Wolfsburg tok ledelsen tre ganger og tre ganger fant Freiburg det rette svaret. På overtid ble videodommeren avgjørende.

– Det er vanskelig å konkludere i dag. Det var i hvert fall reklame for fotballen. Slike kamper er grunnen til at jeg elsker fotball, sa Wolfsburgs trener, Bruno Labbadia, på pressekonferansen etter kampen.

Få sjanser før pausen

Wolfsburg utnyttet sin første mulighet etter ti minutter. Josip Brekalo spilte en fin pasning på Jerome Roussillon. Venstrebacken var umarkert i feltet og plasserte ballen i nederste hjørne.

Deretter ble Freiburg offensive, men Wolfsburg forsvarte seg smart og klarte å ødelegge Freiburgs oppbyggingsspill. Hjemmelaget kom ikke til målsjanser på en god stund.

Det måtte en stor individuell tabbe til for at Freibrug kunne utligne. John Anthony Brooks mistet ballen mot Florian Niederlechner. Spissen spilte ballen videre til Vicenzo Grifo som scoret alene foran Koen Casteels.

Wolfsburg hadde deretter noen muligheter før pausen, men klarte ikke å score. Freiburg var heldige da Christian Günters dytting mot Renato Steffen ikke ble straffet med et straffespark.

Fire mål og sluttdramatikk

I andre omgang tok det tid før noen av lagene kom til muligheter. Etter litt over en time fikk Wolfsburg idømt et straffespark da Wout Weghorst ble holdt av Robin Koch. Weghorst konverterte straffesparket.

Sju minutter senere utlignet hjemmelaget. Nils Petersen stanget ballen i mål etter Grifos hjørnespark.

Nye fire minutter senere scoret Wolfsburg sitt tredje mål etter kampens fineste angrep. William spilte ballen på Weghorst som stod ved boksen med ryggen mot målet. Med hælen spilte spissen Renato Steffen gjennom. Sveitseren satte ballen i krysset.

Freiburg jaktet deretter utligningen, men kom kun til få sjanser. Likevel klarte hjemmelaget å sikre ett poeng. Wolfsburg fikk ikke klarert ballen og til slutt sendte Petersen den videre til Luca Waldschmidt. Innbytteren hamret ballen i nettmaskene.

På overtid var Freiburg nære seieren da Philipp Lienhart headet et nytt hjørnespark i mål. Scoringen ble dog annullert etter videodømming. Dominique Heintz hadde vært i offside og hindret Casteels.

– Slik er fotball. Slik er den god. Slik er den flott. Det er supert at vi klarte å komme tilbake tre ganger. Hvis vi hadde vunnet 4-3, hadde balansen ikke vært rett, mente Freiburgs trener, Christian Streich, etter kampen.

Med 23 poeng ligger Freiburg på tolvteplassen. Wolfsburg (32 poeng) er ett poeng bak Europa League-plassene.