Fu/Vo spilte jevnt med Asker, men tapte til slutt 2-3 i en spennende cupkamp

305

funnefoss vormsund logo asker fotball logo

Funnefoss/Vormsund-Asker 2-3  NM 1.runde

Kim Brenna og lagkameratene viste tidvis at de holder bra nivå. Men de svake periodene ble altfor dårlige til at de kunne hamle opp mot andredivisjonsmotstanderen.

For med to baklengsmål de første snaue ni minuttene ble bakken litt for bratt for nesbuene. Reduseringer fra Kim Brenna (1–2) og Ole- Christian Moltzaus nydelige frispark (2–3) var ikke nok.

- Annonse -

Og det kunne også fort blitt styggere. Gjestene hadde tre skudd i treverket og fikk like mange mål annullert for offside. Likevel fant målscorerne mer enn nok positivt i prestasjonen.

– På vårt beste holder vi andredivisjonsnivå. Det har vi også vist i oppkjøringen. Jeg er helt sikker på at vi er av de beste lagene i Norge på nivå fire. Problemet vårt er at vi er altfor ustabile. Det laveste nivået er for dårlig. Det så vi også i denne kampen, mener Brenna, som har spilt på nivå tre for både Ull/Kisa, Eidsvold Turn og Lørenskog. Han hadde også et kort opphold i Ull/Kisa i 1. divisjon.

Godt innskutt.

Moltzau som kom fra Kongsvinger før denne sesongen, følger lagkameraten langt på vei.

– Stiller vi toppet lag, er det svært få spillere som ikke har erfaring fra de tre øverste divisjonene. Som Kim sier, det er stabiliteten vi mangler.

Frisparket hans fra drøyt 20 meter var kampens høydepunkt.

– Den steg bra den på vei inn i hjørnet, gliser han.

Skuddfoten er det ingenting i veien med. For det er sjelden kost at Kim Brenna frivillig lar noen andre få ta et frispark.

– Jeg gikk vekk. Han hadde friske bein. Det hadde mildt sagt ikke jeg.

– Vi skifter litt på, men jeg har truffet bra ved noen anledninger denne sesongen, gliser målscoreren.

Like fornøyd virket han ikke med å starte på benken. Og han mener kampplanen var vel forsiktig

– I denne kampen synes jeg vi ble altfor defensive. Vi burde ha presset dem hardere, mener han.

Det er også Brenna noe enig i.

– Vi ble litt for dype. Dermed klarte vi ikke å ta godt nok vare på overgangsmulighetene. Men vi hadde muligheter. Forskjellen var bare at de i alle fall traff ballen da de kom i gode posisjoner.

Ikke hederlig. 

Trener Ørjan Heiberg mener han ikke hadde noe annet valg enn å sende laget ut i en ganske lav 4-5-1. Og til tross for de tidlige baklengsmålene synes han taktikken satt bra.

– Jeg synes vi traff perfekt med kampplanen. Hadde kampen vart noen minutter lenger tror jeg vi også hadde fått 3–3. De hadde byttet seg til et mye svakere lag, mens vi så sterkere ut.

Han er mer enig med spillernes analyse av andredivisjonspotensialet i laget.

– Vi rundspilte Oppsal i vinter og slo Nybergsund. Det er klart vi har det potensialet, men vi har jo ikke fått prøvd oss på det nivået ennå.

Andre cuprunde ble det heller ikke.

– Hadde vi tapt slik mot LSK kunne vi kanskje kalt det hederlig. Men dette laget synes jeg vi burde ha tuktet. Derfor er jeg ikke fornøyd, slår treneren fast.

FAKTA

Fu/Vo – Asker 2-3 (1-2)

Funnefoss kunstgress. Mål: 0-1 Sindre Mauritz-Hansen (7), 0-2 Sindre Maritz-Hansen (str. 9), 1-2 Kim Brenna (16), 1-3 Niklas Tilly Solhaug (49), 2-3 Ole-Christian Moltzau (80). Gult kort: Kim Brenna og Peter Linstad, Fu/Vo. Behajdin Celina og Armin Sistek, Asker. Dommer: Tore Olsen Hagelund, Ready. Tilskuere: 94.

Fu/Vo (4-5-1): André Thomsen – Håkon Bråthen, Jørgen Hoel Sandberg, Christoffer Lundhaug, Marius Nordby (Ole-Christian Moltzau i 14 min.) – John Andreas Halvorsen, Otto-Alexander Dahl (Martin Skolbekken i 45 min.), Petter Linstad, Petter Sannerud (Petter Severeide i 28 min.), Preben Finstad – Kim Brenna.

Kilde: www.rb.no

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -