Derfor trenger ikke kåre å kjøpe Selnæs-erstatter

562

Ole Selnæs ble solgt til den franske storklubben AS Saint-Étienne, og klubben mistet «motoren» i laget. Men Klubben trenger ikke å kjøpe, her er dom over «prosjekt Konradsen»

Etter lørdagens treningskamp mot Kristiansund påpekte Kåre Ingebrigtsen at Rosenborg nå skulle gi Anders Konradsen mer tid i den sentrale midtbanerollen. Lørdag skrøt treneren av Bodøværing, som ser ut til å trives mer å mer i den rollen.

Det var vinterens første «ordentlige» treningskamp, og etter kampen var flere av dem som er sentral i RBK-miljøet oftest, tydelige på én ting.

– Kåre Ingebrigtsen trenger ikke å hente inn en ny midtbanespillere, til den sentrale rollen på midtbanen. Ole Selnæs ble kåret til eliteseriens beste spiller i fjor, men Anders Konradsen var av seriens aller beste han, også, da han var i Godset. Og ble solgt videre til franske Rennes, sier Mini Jakobsen.

- Annonse -

Den tidligere Rosenborg-spilleren ble overbevist av det han så av Ole i hele forrige sesong, noe han tydeligvis ble av Anders Konradsen i kampen mot Odd. Ja, jeg liker spilletypen og måtte han styrer laget. Han kan også dra seg forbi motstandere på egen hånd, , og dekker store flater. Konradsen har også et godt skudd og en god pasningsfot.

– Klubben har opp i gjennomtiden hatt ulike spillertyper som har lyktes i den sentrale rollen i RBK. Spillere som Ole Selnæs, Sverre Brandhaug og Bent Skammelsrud løste det på ulikt vis. Nils Arne Eggen som ofte er å se på treningsfeltet og på Lerkendal, virker også å være veldig  tilfreds med hva han har sett av Konradsen så langt.

– Han var litt variabel i noen perioder i kampen mot Odd, men han har utvilsomt alle  forutsetningene for å bli god i den rollen. Han er i stand til å gå «hele aksen» (hele banen i lengderetning), noe som er veldig viktig. Han har også bra med fart, og en solid skuddfot.

Et lag som RBK, som oftest møter lag som velger å ligge lavt i kampene, blir det automatisk mye spill mot etablert forsvar. Da trenger man spillere som kan skyte fra distanse, sier Eggen. Den tidligere trenerlegenden er også veldig opptatt av bevegelsene rundt Konradsen vil bli bedre etter hvert. Han er jo, som resten, avhengig av bevegelsene rundt seg. Men det vet jeg at det jobbes godt med.

Bodøværingen selv forstår at det blir mye oppmerksomhet rundt han, når han nå beveger seg inn i den rollen i RBKS 4-3-3-system. Jeg vet jeg kan klare den rollen.  Utgangspunktet mitt er at jeg vil spille absolutt alt i hver eneste kamp gjennom hele denne sesongen. Det jobber jeg for hver eneste dag. Med det utgangspunktet som er nå, så blir det hardt å ta opp «arven» etter Ole. Men en kjempefin utfordring.  Og jeg føler meg mer og mer komfortabel  i rollen.

Søndag møter RBK FC København i Parken. Da får Bodøværingen testet seg enda mer i den rollen mot en enda bedre motstander.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -