Poengdeling mellom Lillestrøm og Molde

239

Det ble ingen vinner mellom Lillestrøm SK og Molde FK. Etter en underholdende kamp skiltes lagene 2-2.

Molde var best i starten, og hadde den første avslutningen da Marko Maric reddet mot Pawel Cibicki. Ett minutt senere skjøt Erik Brenden forbi målet. Deretter kom Lillestrøm seg gradvis bedre inn i kampen, og styrkeforholdene skiftet.

To mål og mange sjanser

Debutanten Arnor Smarason sendte hjemmelaget i føringen etter 16 minutter. Et innlegg av Brenden sendte islendingen over streken fra kort holdt.

Ledelsen ble fulgt av en del gode muligheter for Lillestrøm. Smarasons skudd klarerte Vegard Forren til corner. Etter en overgang stod Ifeanyi Mathew alene foran Andreas Linde, men klarte ikke å overvinne Moldes sisteskanse. Thomas Lehne Olsen bommet på mål.

Mot spillets gang utlignet Molde fem minutter før pausen. Etter en overgang sendte Cibicki ballen til Fredrik Aursnes som plasserte den i motsatt kryss.

Rett før pausen kunne gjestene ha tatt ledelsen. Cibicki ble spilt gjennom alene med keeper, men Maric reddet mesterlig. Etzaz Hussain traff ikke målet med returen.

Jevnere kamp

Selv om kampen ble jevnere i andre omgang, var det fortsatt Lillestrøm som hadde et lett overtak. Etter noen halvsjanser på begge sider var det også hjemmelaget som hadde omgangens første store mulighet da Lehne Olsen skjøt ballen over målet fra kort hold. Like etter ble Erling Knudtzons forsøk blokkert til hjørnespark.

Til tross for vertenes engasjement var det på nytt Molde som scoret, og på nytt mot spillets gang. Etter en fin sentring var Erling Braut Håland gjennomspilt. Unggutten spilte en smart pasning på lengste stolpe der Hussain bredsidet ballen forbi en forsvarsspiller i målet.

Lillestrøm var også offensive etter målet, men det ble oppstod ingen farlige situasjoner før Smarason headet rett på Linde et kvarter før slutten. Moldes eneste sjanse etter scoringen var et skudd av Håland som ble blokkert.

Fire minutter før slutten kom Lillestrøm til den fortjente utligningen. Et frispark hamret Lehne Olsen direkte i krysset, og sikret Lillestrøm dermed ett poeng.

Med 15 poeng ligger Lilestrøm fortsatt på 13. plass, ett poeng foran Stabæk og Start. Molde har tretti poeng og ligger på fjerde plass, ett poeng bak Haugesund.