Serie A 11.runde: Bra keeperspill, dårlige avslutninger

164

Roma lykkes ikke i å bryte Empoli ned og spiller uavgjort i Toscana. Milan og Inter fortsetter sin «berg-og-dal-bane» sesong mens De Boer får sparken.
Crotone finner den første historiske seier i Serie A mot Chievo.

EMPOLI – ROMA 0-0

Spallettis målmaskin klikker mot Roma-eid keeper Skorupski. Empoli sin siste skanse storspiller, igjen, mot sin tidligere (og fremtidige?) lagkamerater og kommer frem med minst fire strålende redninger.
Dzeko og El Shaarawy kan knapt tro ballen ikke gikk inn, men må til slutt resignere seg. 0-0 ser ikke så elendig ut for Empoli får to store sjanser på kontring. Maccarone skyter utenfor fra kloss hold og Szczesny er nesten like god som kollegaen og landsmannen på Pasqual sitt solo-forsøk.
En temmelig bitter hjemkomst for Spalletti, som er fra Certaldo, bare 25km fra Empoli, og har ledet Empoli fra Serie C1 til Serie A i sin først trenerjobb i 90-tallet.
“Vi skapte mange, mange sjanser, kanskje ikke like store som i andre kamper, men vi kom til avslutning ofte og da var Skorupski veldig flink – sa han – Om vi skyter på mål men klarer ikke å score er det vanskelig å vinne”.

MILAN – PESCARA 1-0

Milan får sin revansje etter onsdags tunge tap i Genova. I første omgang spilles kampen bare i Pescara sin halvdel og det tar noen gode parader av Bizzarri, Baccas forferdelige form og litt utur til å holde stillingen på 0-0 helt til pause.
Jack Bonaventura finner målet med en klok frispark som går under muren og forbi keeper. Milan har noen sjanser til men slipper gradvis ut av kampen. Da blir det Donnarummas tur til å redde seieren med to gode redninger på Memushaj og Caprari.
Tre poeng som skulle vært i lomma plutselig blir i fare: Milan mangler kynisme og modenhet, men Montella har brakt orden i laget, og dette er allerede uvurderlig.

SAMPDORIA – INTER 1-0

Orden: et ukjent ord hos Milanos andre klubb.
De Boer skal trolig betale for alle etter et nytt smell mot Sampdoria. Trener sin stilling er i stor fare og det er tvilsomt at vi skal se ham igjen på Inters benk.

Egentlig er det litt urettferdig mot nederlenderen, for tapet mot Sampdoria kommer etter en jevn kamp som Inter kunne og skulle ha tatt poeng i.
Begge lag skaper gode sjanser med raske og direkte pasninger men mangler presisjon og besluttsomhet.
Muriel skyter utenfor fra god posisjon og Barreto treffer stolpen på volley. Inter svarer med Icardi og Brozovic, men den ene ikke finner målet fra kloss hold og den andre bruker for mange touch og da skyter i tverrliggeren.
Samp tar ledelsen i slutt av omgangen med en flott kombinasjon som går altfor fort for Inter sitt forsvar.
Etter pause endrer ikke spillemønstret, men Inter brenner enda større sjanser. Icardi klarer å heade over, helt alene bare 5 meter fra mål. Udyktige og uheldige, da treffer Inter stangen igjen med Palacio, fra skrå vinkel. Ballen spretter på linja og klareres av midtstopperen.
Imens bommer Samp også på 2-0 med Budimir, som skyter rett på Handanovic sin fot etter en god kontring.
Inter reiser hjem med ett nytt tap og gamle beklagelser. De Boer er kanskje den som er mindre skyldig, men skal likevel bli syndebukken.

LAZIO – SASSUOLO 2-1

Formlag Lazio møter livlige Sassuolo og kampen er underholdende selv om det blir 0-0 i første omgang.
Kreditt til keeperne Marchetti og Consigli som holder nullen med noen gode redninger.
Straks etter pause kommer endelig målene: Keita slår et lavt innlegg som når Lulic rett på streken, i offside. Ingen vinker den og 1-0 står.
Litt senere dobler Lazio på corner med Immobile, umarkert på lengste stolpe.
Sassuolo gir seg ikke og reduserer med en god kombinasjon, avsluttet av Defrel.
Like plutselig som spenningen har kommet, daler kampen litt. Gjestene skaper ikke allverden inntil siste minutt, da Ragusa skyter utenfor mens Matri venter på en lett pasning foran mål.
Lazio fortsetter i sitt magiske øyeblikk og spillemessig blir stadig bedre, selv om forsvaret fortsatt er det svakeste ledd.
En liten nedtur for Di Francesco sin unge gjeng, som ikke har funnet fjorårets form ennå også på grunn av skader og et tett kampprogram. Berardi skal sannsynligvis tilbake om noen uker og da skal vi kanskje se “ekte” Sassuolo igjen.

ATALANTA – GENOA 3-0

Gian Piero Gasperini møter sin fortid, men han lar seg ikke påvirke av sentimentalisme. Derimot er sin Atalanta nådeløs mot gamleklubben Genoa.
Første omgangen er en monolog: Perin redder et par skudd men må til slutt gi seg, to ganger, mot Kurtic.
Genoa bestemmer seg å delta i kampen i andre omgang: Simeone skyter vel over fra god posisjon og Berisha produserer dagens parade på en farlig heading.
Atalanta får hintet og punkterer kampen med Gomez’ presise avslutning fra distanse.
Med 5 seire og et uavgjort på de siste seks kamper har Gasperini snudd en veldig treg start. Det er vel kort avstand mellom Europa League plass og nedrykksstrid ennå, men formen hos Atalanta har blitt i konstant oppsving. Hvis de skal holde fokus, er det ikke umulig å tenke på høyere mål enn en rolig midt-tabell plassering.

Derimot er Genoa tilbake i sin typiske ustabile limbus. Altfor mye ros etter Milan-seier har kanskje skapt litt overmot og de ble straffet umiddelbart.

UDINESE – TORINO 2-2

To lag som også leter etter litt kontinuitet møtes på Dacia Arena.
Torino starter bra, tar ledelsen med Benassi og er farlige i flere situasjoner. Likevel holder Udinese med og etter pause snur kampen med Thereau og Zapata.
Ljajic sikrer en poengdeling som tilfredsstiller ingen men er stort sett rettferdig.
Delneri har virkelig gitt nytt liv til Udinese, hvor Torino sliter defensivt, i motsatt til Mihajlovic sin typiske spillestil.

BOLOGNA – FIORENTINA 0-1

Gjestene vinner Appennino-derbyet i en relativt enkel middagskamp.
Det blir ikke målfest for keeper Da Costa og stolpen hjelper Bologna på Ilicic og Kalinic sine forsøk.
Seiersmålet kommer på straffe, da Gastaldello må rive Kalinic ned mens spissen er alene i feltet.
I andre omgang orker Bologna litt mer men Tatarusanu kan likevel fordøye lunsj i fred.
Litt bedre av Fiorentina selv om det er en lang vei til sommerambisjoner.

CROTONE – CHIEVO 2-0

En historisk seier som måtte komme. Crotones andre kamp på sin egen stadion gir dem 3 fortjente poeng mot en tam Chievo.
Kampen tilbyr ikke mye i de første 45. På tampen krangler Falcinelli og Trotta om hvem skal ta straffen: den sistnevnte vinner duellen og setter ballen bak Sorrentino.
Chievo reagerer stort sett ikke og det er vertene som er nære 2-0 i flere situasjoner. Sikkerhetsmål lar seg vente helt til siste liten, da Falcinelli scorer sitt og punkterer kampen.
Crotone ligger fortsatt sist, men bare 2 poeng bak Pescara og Empoli i nedrykks mini-liga. 16.plass ser utagbar ut allerede, men 17. skal være nok til å spille i Serie A neste år.

CAGLIARI – PALERMO 2-1

Et annet viktig oppgjør mellom to lag som trenger både poeng og tillit.
Vertene hadde vært gode på hjemmekamp men i det siste har de sluppet inn altfor mange mål.
Palermo virker enda svakere og nye trener De Zerbi har ikke bidratt mye til lagets spill.
Cagliari er klart beste for mest av kampen og scorer to med Dessena etter pause. En vanlig konsentrasjonssvikt tillater Nestorovski å redusere og å skape litt spenning på tampen, men det blir hjemmeseier igjen.
Cagliari får litt pusterom, mens det haster for De Zerbi nå. Zamparini er ikke en tålmodig president og det er vel mulig at han allerede sitter og vurderer Palermos neste trener.