Sikret opprykk til Serie A etter scoring fra 30 meter

149

Valerio Verre scoret et fantasisk mål fra 30 meter og sikret at østkyst-klubben Pescara rykket opp til Serie A for andre gang på fem år. Laget tok seg videre i play-off mot Trapani. Dermed blir det igjen Serie A-fotball på Stadio Adriatico. De rykket ned i 2013.

Totalt vant Pescara 3-1 i opprykksfinalene mot Trapani etter at de vant første hjemmekampen 2-0, og returkampen på Stadio Polisportivo Provinciale torsdag kveld endte 1-1.

Nicola Citro ga Trapani en god start da de tok ledelsen allerede etter fem minutter, og dermed reduerte de raskt forspranget Pescara bygget opp i den første kampen. Men i det 57. minutt kom en viktig utligning for Pescara på en sensasjonell måte. Ballen så ikke ut til å komme seg bort fra dommerens føtter i en tumulje, men Verre klarte på brilliant vis å få den fri, før han fant krysset fra rundt 30 meters avstand fra mål.

Trapanis keeper Nicolas var håpløst ute av posisjon – og Verre løp over på andre enden av stadion for å feire med de tilreisende fans.

Da trengte Trapani tre mål til for å ta seg videre, men da de til og med bommet på straffe, forsvant håpet om opprykk. Dermed kunne trener Massimo Oddo og hans Pescara-lag feire opprykk.

Fasit for den italienske serien i år ble med det nedrykk for Carpi, Frosinone og Hellas Verona, mens Cagliari og Crotone rykket direke opp fra Serie B.

(Bilde av Stadio Adriatico i Pescara fra Wikimedia Commons)