Sør-Afrika på vei ut av VM etter tap mot Kina

129

(Sør-Afrika – Kina 0-1) Kina har tatt sine første tre poeng i årets VM. Sør-Afrika, derimot, ligger an til å ryke ut etter gruppespillet.

Kina styrte spillet, var klart best, men kom ikke til mange sjanser. Kineserne prøvde seg med en del innlegg i boksen. Avslutningene manglet dog presisjon til å være farlige. Sør-Afrika kom til noen potensielle overgangsmuligheter, men nærmet seg kun sjeldent den kinesiske sekstenmeteren.

Fem minutter før pausen scoret Kina dagens eneste mål. Fra høyre side slo Rui Zhang et lavt innlegg i feltet. Kaylin Swart posisjonerte seg feil og Ying Li scoret.

Kina kunne ha økt ledelsen kort tid senere da Shanshan Wang fikk heade etter et hjørnespark. Ballen traff undersiden av tverrliggeren, målstreken, og spratt tilbake i feltet.

I andre omgang trakk Kina seg mer tilbake. Sør-Afrika klarte dog ikke å bryte ned det kinesiske forsvaret og skapte kun noen halvsjanser.

Mot slutten av kampen fikk Kina to store muligheter til å avgjøre kampen for godt. Swart reddet imidlertid sterkt mot både Peng Han og Li Yang.

I den siste kampen må Sør-Afrika dermed slå Tyskland for å ha mulighet til å nå tredjeplassen. Tyskland (seks poeng) leder gruppen foran Spania og Kina (begge tre). Siden Spania og Kina spiller mot hverandre, er Tyskland sikret plass i åttendedelsfinalen.