Starten på slutten? – Ik Start – Stabæk

618

Med hjelp fra blant annet lokale idrettslag kunne det gulkledde hjemmelaget for første gang i år løpe ut på noe annet enn et publikums-glissent Sparebanken Sør Arena. Etter gårsdagens kamp mot Stabæk er spørsmålet når det kommer til å skje igjen.

Rammen var tilnærmet perfekt. Etter 27 seriekamper uten seier stod et samlet sørland opp for sitt elskede IK Start, mot nettopp det laget som sist avga alle poengene mot Kristiansands stolthet.

Blant 7273 (i all hovedsak gule) tilskuere kunne man blant leende barn og spente voksne spotte flagg med hyllest til Kristoffer Ajer som spilte sin hittil siste og 56. kamp for hjemmelaget før turen går til skotske Celtic.

Kom som en gutt….

«Ajer – kom som en gutt, reiser som en mann» kunne man lese.

«Kom som en gutt, reiser i skam» mumles det i køen på vei ut av stadion etter kampen.

For hjemmelaget møtte ikke opp til dyst denne kvelden.

Mot bunn-kollega Stabæk virker IK Start tilnærmet engstelige og preget av stundens alvor.

Manglende pasningskvalitet, null bevegelse og i beste fall et stillestående press på ballfører gjør at hjemmelaget blir spilt dype mot et Stabæk som innehar kvaliteter sørlendingene må sies å ha gått glipp av.

Ernest Asante spilte i IK Start frem til klubbens økonomi nærmest tvang frem et salg, og Ohi Omoijuanfo var som kjent et av daværene Jerv-trener Steinar Pedersens sterkeste kort den sesongen Jerv holdt på å sende storebror ned i Obos-ligaen.

Ironisk nok var disse to involvert i det meste som skjedde denne kvelden.

Etter 15 minutter ble det stille på Sparebanken Sør Arena. Mathias Rasmussen og Henrik Robstad går opp i en luftduell og lagkameratene blir begge liggende etter en hodesmell som førte til en blodig Henrik Robstad måtte bli hjulpet av banen, for å bli erstattet av Robert Sandnes.

Mot mindre fysiske  Sandnes mister Asante sin  bremsekloss i form av Robstad, og Stabæk sin nærmest kyniske bruk av lynvingen viser allerede fra starten av å kunne bli i overkant mye å håndtere for hjemmelaget.

Total ydmykelse.

Etter 33 minutter blir Espen Børufsen noget passiv og nevnte Ohi får stige til værs uten nevnverdig motstand. 0-1

Målet ser ut til å vekke hjemmelaget som endelig spiller seg frem til et par halvsjanser, men likevel er det tydelig at et hjemmelag i motbakke er sterkt preget av manglende selvtillit. Foruten en småkvikk Rasmussen og en Erik Wichne som til dels fremstår spennende er det totalt bekmørkt i alt fra ballbehandling til innsats, valg og tilstedeværelse.

Da er det nærmest typisk at Giorgi Goroza dobler ledelsen like før pause. Ernest Asante fosser ned til dødlinjen og legger ballen ut i feltet på bakre stolpe hvor De John tilsynelatende har kontroll før Goroza tilriver seg ballen og setter den fra kloss hold.

Etter pause fortsetter Stabæk å føre kampen. For IK Start forsøker innbytterne Aase og Salvesen å gjøre en forskjell offensivt, men hjemmelaget mangler trøkk og vilje i alle ledd. Flere mål blir det derimot ikke før 12 minutter før slutt.

Moussa Njie øker ledelsen til 0-3 og da rakner det virkelig for hjemmelaget. 0-4 Birger Meling før Njie setter sin andre for kvelden. 0-5 og ydmykelsen er et faktum for hjemmelaget.

På spørsmål fra Fotballnerd.no oppsummerer Eirik Wichne det ganske så greit.

«Alt var for dårlig og prestasjonen er langt ifra bra nok. Vi sliter med å spille vårt spill og vi blir passive i presset».

At toget har gått for fornyet kontrakt derimot vil han ikke gå med på.

«Ingenting er tapt og vi skal fortsette å spille vårt spill. Det er 17 kamper igjen hvor vi kan prestere godt og ta poeng».

Ernest Asante var derimot naturlig nok overlykkelig etter kampen og på spørsmålet om han synes det er trist å se gamleklubben slite svarer han kategorisk: «We are  also struggling at the moment but it is my wish to see Start and Stabæk in a good position»

Så gjenstår det da å se om den sympatiske kanten får viljen sin, etter gårsdagens kamp er det vel ikke så mye som tyder på det.